Gadget: PicooZ Helikopter

Als je een willekeurige speelgoedwinkel binnenstapt, dan zul je al snel zien dat het niet alleen kinderen zijn die zich vergapen aan de nieuwste speeltjes, maar ook de vaders. Elke man blijft diep van binnen toch een beetje kind, zeker als het gaat om speelgoed dat kan rijden, bewegen of vliegen. Eén van de nieuwste artikelen die bij de plaatselijke Intertoys de aandacht zal trekken van vader en zoon, is de PicooZ: 's werelds lichtste op afstand bestuurbare helikopter.



De PicooZ, van binnen en van buiten
Het eerste wat opvalt aan de PicooZ is hoe klein het ding eigenlijk is. Met het predikaat 'lichtste ter wereld' ben je natuurlijk al wel ingesteld op iets kleins en de fabrikant heeft zeker niet gelogen. De PicooZ is gemaakt van een soort piepschuim met drie rotoren om het te laten vliegen. Hij is beplakt met allerlei stickers om het nog meer het uiterlijk van een helikopter te geven. Bovenop zit een bijzondere constructie met twee verschillende rotoren, de derde zit op de staart om de richting mee te bepalen bij het vliegen. Doordat de PicooZ zo klein is, is er geen ruimte voor een normale batterij. Daarom is hij uitgerust met een klein batterijtje dat de helikopter zes minuten kan laten vliegen. Daarna kan de helikopter worden aangesloten op de controller (met 6 AA batterijen) om de batterij weer op te laden. Het laden duurt ongeveer twintig minuten, dus je kunt niet zomaar even een half uurtje aan de gang.

En in het donker geeft de PicooZ een blauw licht


Vliegbrevet nodig?
Als je de PicooZ voor de eerste keer uit de verpakking haalt, valt het nog niet direct mee om hem de lucht in te krijgen. Het is daarom zeker goed om van te voren de gebruiksaanwijzing door te lezen. De PicooZ moet regelmatig worden bijgesteld om hem een rechte koers te laten vliegen, maar je moet er wel gevoel voor ontwikkelen. De eerste paar keren dat je de PicooZ de lucht in stuurt, zul je hem waarschijnlijk (per ongeluk) laten crashen. Gelukkig is dat bij de PicooZ geen probleem. Ondanks dat de helikopter van piepschuim is en de rotoren nogal wiebelig zijn, kan hij prima tegen een stootje. Het testexemplaar kon na een twintigtal crashes nog zonder problemen de lucht in. De PicooZ is vooral bedoeld voor gebruik binnenshuis, vanwege de infraroodbesturing. Buiten zal het signaal snel verstoord worden en kan de helikopter makkelijk door de wind beïnvloed worden. Zoals de helikopter geleverd wordt valt het nog niet mee om het vooruit te laten vliegen; daarom heeft de fabrikant een tweetal stickers meegeleverd om de neus te verzwaren. Het vliegen gaat daarmee nog niet met een noodvaart, maar je kunt de PicooZ wel makkelijker ergens naartoe laten vliegen.



Alhoewel de PicooZ maar 35 euro kost, is er zeker geen simpel en breekbaar product in de markt gezet. De helikopter kan heel wat hebben en het is een echte uitdaging om de PicooZ te leren besturen. De helikopter is robuust, leuk om te gebruiken en zeker geschikt voor jong en oud. Als je een beetje affiniteit hebt met techniek, dan is de PicooZ leuk om aan te schaffen, je zult er zeker een aantal leuke uurtjes aan beleven.


Producent: Silverlit Prijs: 34,99
Waardering:

Wil je de PicooZ zelf aanschaffen? Dat kan via Gadgetfabriek. Vul bij je bestelling de kortingscode in en je ontvangt ook nog eens 10% korting, speciaal voor bezoekers van FOK!. Deze korting is overigens ook geldig voor de andere producten die je bij gadgetfabriek.nl vindt.