Evenement: Paaspop 2006

FOK!user tim-cooijmans stuurde ons de volgende review, inclusief de foto's, via de submit:

Op 15 en 16 april was het dan eindelijk zo ver; Paaspop 2006. Een festival waar vele vrijwilligers al maanden voor aan het werk waren. De lijst met artiesten beloofde heel wat met maar liefst 70 artiesten. Het festival werd wederom gehouden in het Brabantse Schijndel, op een aantal weilanden die voor dit evenement omgetoverd werden tot een heus evenemententerrein. Het terrein was redelijk goed te bereiken vanaf de verschillende richtingen omdat het niet ver van de snelweg lag. Ook was er voor de mensen van ver weg een camping zodat ze met een tent of een camper in de buurt konden verblijven.

Icoon Paaspop

Op het terrein zelf waren 5 tenten te vinden:
  • Mainstage; de grootste tent waar de bekendste namen optraden.
  • Masters of Rock; de plek voor de rockers onder ons.
  • Extrema; de "dance-tent" van Paaspop.
  • Restolounge; voor de hongerige mensen die onder het genot van een hapje en een drankje naar een muziek wilden luisteren.
  • Theater; de plek waar een aantal culturele optredens plaats vonden.
    Voor de meeste festivalgangers was het belangrijkste te vinden op de Mainstage en bij de Masters of Rock. Ik heb me daar dan ook op gericht.

    Op zaterdag 15 april werd Paaspop geopend door The Shavers, een Nederlandse band die met zijn laatste tournee bezig is. Tot oktober zal de band nog optredens doen, daarna gaat de aan reuma lijdende frontman Johannes de Boom onder het mes. Voor de allerlaatste keer waren nummers als 'Halvarine Gadverdamme', 'Alcohol' en 'Drinken, Drinken, Drinken' op de festivalweide in Schijndel te horen. Hierna was het dringen en haasten naar GEM, een top 40 band die de meeste wel zullen kennen. Met hun lichte rock kregen ze het publiek al redelijk aan het feesten ondanks dat ze aan het begin van het programma de eer hadden om op te treden.

    GEM (Foto: Tim Cooijmans) Na GEM was het weer in de rij staan om bij de Masters of Rock te komen om daar Fifty Foot Combo te beluisteren. De Belgen zorgden voor een mix van garage, surf fuzz, exotica en horror punk. Deze combinatie noemen ze zelf Monstrophonic Sound. Zeer aangenaam om naar te luisteren! Hierna was op de Mainstage de bekende band Tilburgse band Intwine te vinden. Zij zorgden voor ballads die de hele zaal aan het mee zingen kregen. Na Intwine was het tijd voor wat harder werk: Gorefest. Uit de Masters of Rock tent klonk harde metal. Relax zorgde na Gorefest voor wat rustigere hiphop; ze swingden heen en weer tussen funk, soul en hiphop en combineerden het met exotische uitstapjes. Zeer verfrissend tussen al dat geweld. Bier, zweet en een verdwaalde crowdsurfer. Het vloog allemaal door de Masters of Rock-tent tijdens het optreden van No Use for a Name; het optreden spetterde letterlijk en figuurlijk van het podium.

    Hierna zakte de sfeer een beetje weg. Het begin van Racoon in de Mainstage was voor mij redelijk eentonig en rustig. Later werd de muziek wat afwisselender wat ook de merken was aan het publiek. Daarna heb ik het eerste deel van Peterpan Speedrock nog gezien, maar dit stelde niet veel voor; Ik moest als persfotograaf na twee à drie nummers al via de achteruitgang naar buiten. Hierna was de zaterdag voor mij om.

    Zondag, eerste paasdag, een nieuwe dag met nieuwe muziek. De dag begon voor mij met Scotch Greens; weer een Amerikaanse band. Deze band produceert punk met invloeden uit de traditionele volksmuziek, zeer aangenaam om naar de luisteren. Hierna stond Ramallah op het programma, maar deze band kon niet. In de plaats kwam Born From Pain zoals de naam het al zegt een echte Metalcore band.

    Shavers

    Gabriel Rios zorgde na deze metalcore voor muziek wat veel weg had van salsa, maar ook invloeden van rock en pop waren te bekennen. Ondanks het weer slaagde Gabriel Rios er toch in een echte tropische sfeer te creëren. Hierna ben ik er even uitgegaan voor een hapje in de Restolounge, hier was meer dan voldoende eten en drinken te krijgen en het was nog lekker ook! Nadat ik mijn buikje vol had gegeten was het tijd voor iets echt Nederlands: De Dijk. Hierna kwam voor mij de top van de avond: Anouk, heel het terrein voor de mainstage stond vol. Het was echt een top optreden! Mijn complimenten!

    Ondanks dat het wat modderig was, vind ik Paaspop 2006 zeer geslaagd! Paaspop was weer een goede mix tussen top-40 en rock. Ik zie Paaspop 2007 graag tegemoet!


    Evenement: Paaspop 2006 Datum: 15 & 16 april 2006
    Waardering:


    Must See/Buy/Do
    Aanrader
    Redelijk
    Tsjaa...
    STAY AWAY!!!!