DVD: Closer

Dit romantische drama is een verfilming van een succesvol toneelstuk van Patrick Marber. De regie van deze film is in handen van Mike Nichols die ook The Graduate en Angels in America regisseerde. De cast van deze film is allesbehalve slecht te noemen. Zo speelt Jude Law de Engelse schrijver Dan, Julia Roberts de net gescheiden fotografe Anna, Natalie Portman de Amerikaanse Alice die gevlucht is voor haar opdringerige ex-vriend en Clive Owen de dermatoloog Larry. Deze film geeft een komische en realistische kijk op de relatie van tegenwoordig, en vertelt een verhaal over trouw, ontrouw, passie en lust.
Dan is een Engelse schrijver die overlijdensberichten voor een krant schrijft, maar hij wil heel graag een boek schrijven. Wanneer dan eindelijk het boek af is gaat hij naar Anna toe om zijn coverfoto te laten maken. Dan heeft op dat moment een relatie met Alice die hij op een nogal vreemde manier is tegengekomen is zijn leven. Toch voelt Dan zich enorm aangetrokken tot Anna en tijdens de fotosessie volgt dan ook een heftige zoenscène. Anna wil daar verder niets van weten aangezien Dan al een relatie heeft. Dan kan echter Anna na een tijdje nog niet uit zijn hoofd zetten. Bij een online chatsessie waarin Dan zich voordoet als Anna ontmoet hij Larry. Larry gelooft dat hij met Anna zit te praten en dat heeft cybersex tot gevolg. Larry wil dan wat afspreken. Een dag later ontmoet Larry de echte Anna op de ontmoetingsplek die Dan aan Larry door had gegeven. Anna vertelt Larry dat hij in de maling is genomen, maar van het een komt het ander en Larry en Anna krijgen een relatie.

Tijdens Anna's tentoonstelling komt ze na een lange tijd Dan weer tegen en toch bloeit daar weer wat op. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op die tentoonstelling ontmoeten Alice en Larry elkaar ook, en ook daar hangt een beetje spanning tussen beiden. De relaties van zowel Anna als Dan lijken goed te gaan, maar niets is minder waar. Het blijkt namelijk dat Anna en Dan eigenlijk al heel lang een verhouding hebben met elkaar, en Anna verlaat dan ook haar man Larry. Alice neemt op dat moment met veel pijn en verdriet afscheid van Dan en gaat terug naar haar verleden als een striptease-danseres. Vanaf dat moment is er werkelijk haast geen touw meer aan vast te knopen wie er nou een relatie met wie heeft, en wie er uiteindelijk bij wie blijft. Ik ga jullie dat ook niet vertellen want dan is het hele einde van het verhaal weg, en het is best een leuke film om op zaterdagavond te kijken.
Zoals je waarschijnlijk wel kan merken uit het verhaaltje hierboven is het nogal een ingewikkeld spel tussen relaties en personen. Het is dan ook een film die je niet even hersenloos kan gaan zitten kijken. Je moet er echt wel even bij blijven opletten anders snap je er helemaal niets meer van. Het is een leuk verhaal, met moeilijke stukken en zeker leuk om te kijken als je toch tijd over hebt. De DVD loopt helaas niet over van de extra's. Er staan wat trailers op van films die gaan draaien en een muziekvideo van Damien Rice, en dat is alles helaas.


Label: Columbia Pictures / Sony Pictures Home Entertainment
Releasedatum: 2 juni 2005 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!