Bordspel: Jakkes!

Jakkes! is een geweldig leuk spel van University Games. Het is niet alleen maar viezigheid, maar kinderen steken er nog wat van op ook. Het is erg grappig om te spelen. Vooral de opdrachten leveren een hoop meligheid op. En het feit dat ze er wat van opsteken blijkt wel als je kinderen een dag later tegen hun oma hoort zeggen "Oma, wist jij dat herten wel 20 keer per dag poepen?". Het spel spreekt kinderen vanaf een jaar of 7 erg aan en daardoor blijft het leuk om te doen. Het spel bevat ook voldoende vragen om het een tijd lang te kunnen spelen.

Ik heb wel een tip voor je: zorg dat het potje met snot goed dicht zit, als je het spel opruimt. Wij hadden dit niet gedaan met als gevolg dat de halve doos onder het snot zat dat inmiddels ingedroogd was en flink vast was gaan kleven. Het snot is daardoor onbruikbaar geworden, met als gevolg dat we het nu met een klein beetje snot moeten doen, wat het spel met 4 personen wat lastig maakt. Het idee met de snot is verder erg origineel, want kinderen vinden dit geweldig om mee te spelen. Toch net even een tikkie leuker dan een saaie pion of fiche.

Jakkes! is gewoon een ontzettende aanrader voor kinderen van 7 tot 11 jaar en zelfs volwassenen steken er nog best veel van op. En als je er dan nog geen genoeg van kunt krijgen, dan is een bezoekje aan de Jakkes! website zeker de moeite waard. En vergeet vooral je geluid niet aan te zetten!