CD: Jimmy Eat World - Futures

Conclusie
Futures is een plaat waar elke beginnende Amerikaanse rockband trots op zou mogen zijn. Prima middle of the road softrock met hier en daar een tempoversnelling. Met een beetje geluk zou één van de nummers zomaar op de soundtrack van een tienercomedy kunnen komen te staan en de naam van de beginnende Amerikaanse rockband zou gemaakt zijn.

Van Jimmy Eat World, een band die al tien jaar bezig is en prima platen op z'n naam heeft staan, mag echter meer verwacht worden dan dit. Voor dralerige lowtempo rockballads luisteren we wel naar The Rasmus. En hoewel een enkel nummer politiek getind is, wil dit niet zeggen dat Jimmy Eat World daadwerkelijk volwassen is geworden. Daarvoor moet je namelijk ook volwassen muziek maken. Flauwe poprock zonder pit zou ik echter niet als volwassen willen kwalificeren. Mede door het ontbreken van een aantal toptracks verdient Futures derhalve niet meer dan het predikaat 'middelmatig'.

Artiest: Jimmy Eat World Titel: Futures Label: Interscope Releasedatum: 19 oktober 2004 Lengte: 55:15 Genre: Pop-rock/Emo
Jimmy Eat World - Futures
1. Futures
2. Just Tonight...
3. Work
4. Kill
5. The World Your Love
6. Pain
7. Drugs Or Me
8. Polaris
9. Nothingwrong
10. Night Drive
11. 23
12. Shame (Bonus Track)