Party: Q-Base

Rond half 7 ongeveer kwamen we aan bij de uitgang om te wachten op een pendelbus terug naar het parkeerterrein waar twee van onze vrienden al stonden te wachten een aantal uur. We hadden eigenlijk al redelijk snel een pendelbus te pakken en hoefden niet echt heel lang te wachten. We wisten echter nog niet wat voor een chaos we tegen zouden komen bij de parkeerplaatsen zelf. Op het moment dat we aan komen lopen bij de auto is er nog vrij weinig aan de hand en lijkt alles nog in orde te zijn. Maar daar komt al snel verandering in:
Dit stond ons nog te wachten om naar de uitgang te komen. Na een uur stil te hebben gestaan beginnen andere mensen een andere uitgang te zoeken om er maar weg te komen. Waar wij raar van stonden te kijken was het feit dat we geen mensen zagen lopen om het verkeer te regelen. Snel besluiten we achter een stel auto's aan te gaan die een andere kant op gaan rijden. Gelukkig blijft dat rijden, ook al is het zachtjes maar op deze manier komen we vast nog wel eens ergens. Na ongeveer 30 minuten zijn we dan eindelijk van het terrein af en kunnen we doorrijden. Maar ook dat hield best snel op wanneer de Duitse politie elke auto aan begon te houden voor een controle. Wij zijn geloof ik een van de eerste, gezien de file voor ons, maar ik wil niet weten hoe lang mensen hebben moeten staan wachten daar. Rond een uurtje of 9 komen wij terug op het park om ons bed in te duiken. Tot onze verrassing staat er iemand van ID&T radio op het pad om te vragen of we gezellig komen aftere in hun huisje. Helaas zijn we alle vier te pissig en moe om op dat aanbod in te gaan. Gelukkig neemt Q-dance alle negatieve reacties goed op door middel van deze excuus post die ze hebben gemaakt op hun website. Dit geeft dan toch wel weer aan, dat ze zelf ook weten dat er fouten zijn gemaakt. Hopelijk gaat het volgend jaar een stuk beter met het vervoer.

Het excuus van Q-dance
quote:
Dancers,

Tot onze grote spijt zijn er nogal wat problemen geweest rondom de logistiek bij Q-BASE, een aantal van jullie hebben lang in de file gestaan en te lang op pendelbussen moeten wachten. Toen het ook nog eens begon te regenen is dit voor velen op zijn zachtst gezegd kut geweest.

We kunnen een ellenlange tekst en uitleg geven over niet nagekomen afspraken door een aantal van de door ons ingehuurde leveranciers, bussen met pech (instroom) en politie-fuiken (uitstroom), maar jullie hebben gelijk; het was niet goed genoeg geregeld!

Wij als Q-dance nemen de klachten zeer ter harte en zullen er absoluut voor zorgen dat deze problemen volgend jaar niet meer zullen voorkomen.
Volgend jaar komt er een extra aanvoerroute om de files te beperken.
Het parkeerterrein zullen we dichter bij het festivalterrein situeren, zodat er geen pendelbussen ingezet hoeven worden en iedereen gewoon op eigen gelegenheid naar het festivalterrein kan lopen.

Desondanks zijn we erg blij met deze eerste editie van Q-BASE, het terrein was vet, de dj’s hebben erg goed gedraaid en de sfeer was top! Voor volgend jaar hopen we op beter weer en een geslaagd evenement voor iedereen!!

Mijn conclusie
Zelf zat ik al weken uit te kijken naar dit dance-evenement. Ik kreeg elke keer weer kippenvel bij de reclames op de TV. De groep mensen waarmee ik zou gaan zijn absoluut partypeople en het zou dikke lol betekenen. Onze voorbereiding was in ieder geval helemaal top! Maar mijn humeur op het evenement zelf was echt onder het nulpunt. De aanvoer route zat potvol, het vervoer naar het terrein zelf was kut, en eenmaal daar aangekomen kreeg ik persoonlijk niet echt het leger gevoel van binnen. De locatie is serieus helemaal top voor een evenement, maar omdat het zo donker was buiten kreeg ik niet echt het bunkergevoel zoals je op de foto's in de trailer zag. Zelf zal ik niet gaan zeiken om de regen, daar kan een organisatie helemaal niets aan doen. Je hebt het weer mee of gigantisch tegen. Met DefQon hadden ze het mee en nu met Q-base hadden ze het gewoon tegen zitten. Wel denk ik dat je deze locatie ook moet gebruiken als een event dat overdag begint. Laat ons die bunkers in daglicht zien en de lasers s’avonds als het donker wordt. Laat mensen in legeruniformen heen en weer rennen ofzo. Jullie kunnen op DefQon straaljagers en helikopters neerzetten, waar waren de tanks op Q-base?! Misschien verwachtte ik er wel teveel van en viel het daarom zo tegen. Maar als je mensen zo'n hoge verwachting kan geven met een trailer dan zou ik er volgend jaar als ik jullie was maar wat meer aan de buitenaankleding ook doen. Op bepaalde punten vond ik dit serieus het slechts georganiseerde feest wat ik tot nu toe heb meegemaakt. Die punten heb ik allemaal al besproken in de review en zal ik dus niet nog een keer aanzwengelen hier.

Het enige wat mijn humeur nog redelijk goed heeft gekregen die nacht waren de DJ's, het licht en geluid. Want dat was gewoon perfect. Zelf had ik niet verwacht dat het geluid in de bunkers zo goed zou zijn. Maar ik stond serieus te trillen op het deck. Serieus respect voor het licht en geluid! Naast de DJ's natuurlijk de vrienden om mij heen. Dank je wel Paxlie, Rebelbitch, The_Emporor, Floor-is, Carlos, Jay en Noxxa!

Volgend jaar weer Q-base voor mij? Nog geen idee maar zoals het er nu uitziet heb ik er een behoorlijke nasmaak aan overgehouden. Q-base krijgt van mij een 5.5. Erg cool concept maar deze keer met teveel grote fouten.