Party: Q-Base

Eenmaal op het terrein aangekomen zag het er allemaal nogal donker uit. Het licht wat uit de bunkers en hangaar komt zag er heel vet uit en over het hele terrein stonden uitkijk-torens met verlichting en navigatie opgesteld. Het terrein is mega groot en je raakt nogal makkelijk in de war, vandaar dat de borden met navigatie op de torens heel erg handig was. Naast de lichten op de torens waren er natuurlijk ook heel vette lasers op het terrein te vinden en door de regen zagen ze er eigenlijk nog net iets gaver uit. In het midden van het terrein was een straatje vol met eetstands en goodies. Ook reed er de hele tijd een bus rondjes over het terrein heen, of dit nou richting de terminal van het vliegveld ging of gewoon voor de lol daar reed? Ik heb geen idee. De EHBO posten waren allemaal duitselegertentjes. De aankleding buiten op het terrein had ik misschien is meer van verwacht, ik kreeg niet echt een super leger gevoel. Het was te donker om de bunkers er mooi uit te laten komen, misschien had ik er wel teveel van verwacht.
Voor elke bunker hing ook weer een groot doek met daarop welke bunker het was. De bunkers zelf waren wel gaaf ingericht, ik zal de inrichting van de bunkers even in een paar korte zinnen per bunker uitleggen.
EU mainstage
Dit was de hangaar. Als je aan kwam lopen zag je een groot scherm hangen met daarop wie er aan het draaien was. Daarna hing er een groot zwart doek. Ging je daar voorbij dan kwam je binnen, meteen aan je zijkant was een mega groot VIP-deck te vinden. In het midden van de zaal hingen een grote discobal. Achter de DJ ging het grote Q-dance logo. Aan beide zijkanten van het podium hingen grote doeken voor VJ materiaal. Dit liep ook door aan de onderkant van het podium en aan de zijkant van de hangaar. De hele zijkant was bedekt met ijzeren dingen die ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een TeQnology.
United Kingdom
Aan het einde van de bunker stond het DJ-podium opgesteld, deze was lekker hoog zodat je de DJ goed kon zien draaien. Achter de DJ kwamen de Lasers vandaan. Aan de zijkant van de bunker waren gekleurde ledlines te zien die doorliepen in een piramide vorm boven de DJ langs.
Netherlands.01
In deze bunker hing er een groot doek achter de DJ waarop je beelden zag. Deze beelden werden versterkt door de TV's die onder de DJ doorliepen. Deze bunker werd voornamelijk rood belicht.
Netherlands.02
In deze bunker hingen allemaal discoballen in een X-vorm aan het plafond, doordat de lasers op de grote bal in het midden schenen kreeg je een heel gaaf effect van de andere ballen. Deze bunker was voornamelijk rood en geel belicht.
Belgium
Dit was geen bunker maar een grote witte tent. Hier hing enkel een grote ijzeren constructie voor de belichting. En achter de DJ was een constructie gemaakt met ijzerenpijpen. Verder was er geen aankleding in deze tent.
Germany.01
Net zoals in alle andere bunkers stond deze DJ ook weer hoog boven het publiek uit. Achter de DJ liepen net zoals in de Belgium-tent buizen door. Achter de DJ langs gingen de lasers de zaal in en aan de zijkant van deze bunker stonden pilaren met belichting.
Italy&Switzerland
Bij binnenkomst viel de levensgrote ster/cirkel boven het dj platform meteen op. Deze was opgebouwd uit heleboel stralen met verschillende kleuren. Rondom in de bunker hingen soort displays van gaas die oplichten in verschillende kleuren.
Met dank aan Noxxa voor deze omschrijving

De Germany.02 ben ik helaas niet naar binnen geweest, zoals ik al zei was mijn humeur goed naar de knoppe en ben ik bij binnenkomst om half 2 eerst richting de Mainstage gegaan. Daar stond op dat moment Speed J nog even te draaien. Dit maakte eigenlijk mijn "onder het min graden punt" humeur wel weer iets beter. Hij sloot zijn set echt meesterlijk af en gaf de draaitafels over aan Miss Djax. Djax had ik toch al op mijn persoonlijke time-table staan dus het kwam wel mooi uit dat we op dat moment ook nog net in de Mainstage stonden. Miss Djax werd aangekondigd met een intro en ze had de smaak meteen goed te pakken, mijn humeur was weer gestegen tot ongeveer een graadje of 20, mede dankzij het gezellig aantal mensen om mij heen en mensen die ik tegenkwam. De tijd vloog voorbij en voor ik het wist was mijn favoriet van de avond alweer aan de beurt op de Main. Tuurlijk heb ik het dan over Kai Tracid. Na zijn set op DefQon moest en zou ik hem nu weer horen draaien.

De set van Tracid begon erg lekker, een beetje de stijl die we allemaal gewend zijn van Kai. Helaas zakte hij halverwege zijn set even richting de trance om vervolgens op een rare manier richting hardstyle te gaan, en of dat niet genoeg was maakte hij weer een rare sprong richting de acid met een sampletje van The Prodigy. Niet een geweldige set dus, maar ik vond het allemaal allang best, ik kon er lekker op dansen! Na Tracid zou Judge Jules draaien maar die was zover ik begreep vertraagd, Dana schoof dus een uurtje naar voren toe. Dana werd aangekondig met een "Tour Of Duty" muziekje en Ruffian maakte het geheel nog even af. Het licht ging in de hangaar compleet aan en Ruffian had even zijn speeltijd met het publiek. "Wie heeft er hier lol met drugs op, steek je handen in de lucht!" Masaal gingen er een hoop handen de lucht in. "Wie heeft er lol hier met alleen alchol op!" en je raad het al, bijna alle handen gingen de lucht in. "Wie heeft er hier lol met alleen de muziek!" en ja hoor de hangaar ging helemaal los. Dana begon keihard te draaien en Ruffian zijn taak zat er op.
Doordat Dana noodgedwongen voor Judge Jules moest draaien kakte het na Dana met Judge Jules een beetje in. Zijn stijl is compleet anders als die van Dana en het geheel sloot niet echt meer op elkaar aan. Judge had inderdaad perfect voor Dana gestaan. Dan had Dana het voorwerk gedaan voor Technoboy en was de opbouw met de muziek perfect geweest. Maar helaas, het kon niet anders het kakte dus een beetje in met de stijl. Judge Jules kwam het podium op lopen, werd voorgesteld en begon te draaien. Op dat moment gingen er gekleurde zwaailampen achter hem branden. Tijd voor de genade klap op de Mainstage: "Technoboy!". Het licht ging uit en er werd licht op de discobol geschenen. Dit gaf een soort maaneffect als je achteraan stond. Het Italiaanse muziekje werd gestart en onze Hardstyle maffia werd aangekondigd. Binnen no-time zong het hele publiek keihard mee "Hip Hop don't stop, come on make the beat drop!" Na een stevig half uurtje te hebben gehoord van Technoboy had ik het echt gehad, en als ons dezelfde teringzooi aan verkeer te wachten zou staan als de heen reis dan was dit het punt om weg te gaan, tevens zaten twee goede vrienden van ons die het al helemaal hadden gehad al een aantal uur in de auto op mij te wachten. Time to go!