Game: Second Sight

In het spel kom je behoorlijk wat mensen tegen. Ze permanent onschadelijk maken kan een optie zijn, maar als je in het wilde weg probeert iedereen omver te knallen kom je (meestal) niet erg ver. Een andere tactiek lijkt hier de boodschap.

Heb je gebruik gemaakt van de training, dan is het al lang duidelijk. Ontwijken, ontlopen, verstoppen, kortom stealth. En daarin is John een expert geworden.
Gelukkig werken de levels in het spel wel mee. Je vindt meestal genoeg plekken om je te verstoppen. Kun je er even niet langs zonder gezien te worden, dan kun je de onzichtbaarheid (charm) inschakelen.


Charm actief

Een dubbele powerbalk in het scherm houdt je PSI-power en je gezondheid bij. Is je PSI power even op, dan is het raadzaam je te verstoppen en te wachten tot je powerbalk weer volloopt. Gelukkig gaat dit behoorlijk snel.

Grafisch is het spel prima.

De speciale effecten tijdens een PSI-actie zijn prachtig. Het gehele scherm wordt een spektakel van lichteffecten en je kunt je krachten op bijna elk los object toepassen, wat leuke effecten kan opleveren.


Waterkoelertje meneer?

De muziek en de geluidseffecten zijn prima in orde en niet overheersend aanwezig. Het verhaal vervolgt zich in diverse flashbacks en je komt nog voor aardig wat keuzes te staan over wat nu de beste tactiek is.


Dan maar zo erlangs