Game: Fire Emblem

Natuurlijk zit ook Fire Emblem vol met allerlei menuutjes, instellinkjes en statistiekjes. Gelukkig wordt dit allemaal glashelder uitgelegd in de tutorial. Heb je daarna nog vragen, dan is er ook nog de uitgebreide handleiding. De makers hebben nog een ander slim truukje toegepast. Snap je even niet wat je met dat wapen moet doen, of waar die vreemde afkorting voor staat? Druk dan op R, en de help verschijnt. Waar je in andere RPG’s vaak op moet gaan zoeken wat er nou precies bedoeld wordt, verschijnt het in dit spel meteen op het scherm. Uitermate handig!



In het uitgebreide optiemenu kun je bijna alles in het spel aanpassen. Na een flinke speeltijd kan het zijn dat die gevechtsanimaties je nu wel beginnen te vervelen. Geen probleem, dan zet je ze gewoon uit. Maar nou mis ik wel die mooie aanval van die lekkere chick! Nog steeds geen probleem; je kunt zelfs per karakter de animatie aan- en uitzetten. Verder kun je van ieder informatieblokje in beeld aangeven of je het wilt zien of niet, de tekstsnelheid aanpassen, de kleur van het tekstscherm aanpassen, de muziek uitschakelen, enzovoorts. Teveel opties om allemaal op te noemen.



Normaal boeit het bij een game niet zo hoe het savesysteem precies werkt, maar in Fire Emblem zit het toch wel heel puik in elkaar. Je kunt sowieso handmatig saven tussen de verschillende veldslagen, maar tussen iedere actie tijdens de veldslag wordt ook nog even snel gesaved. Als je dus opeens ophoudt met het spel (als iemand anders dringend naar de w.c. moet bijvoorbeeld), dan kun je later gewoon verder gaan waar je gebleven was. Als het tijdens de veldslag niet helemaal lekker loopt, kun je gelukkig gewoon weer vooraan in het hoofdstuk beginnen; je laadt dan gewoon het spel dat je zelf hebt opgeslagen.