Game: Donkey Kong Country 2

Als je de game opstart is het meteen een feest van herkenning, hoewel het intro-schermpje anders is herken je de typische DKC stijl. De levels die je speelt zijn ook allemaal hetzelfde als vroeger, de graphics, het geluid en zelfs de locaties van de banaantjes en Kremcoins. Ook is het allereerste level nog steeds dé ideale manier om snel wat levens bij te verdienen.



Het verhaal, dat nu verteld wordt aan de hand van een intro filmpje, is niets veranderd; Donkey Kong is ontvoerd door de gemenerik King K. Rool en Diddy en Dixie Kong mogen hem gaan redden. Voordat je echter bij King K. Rool bent moet je de zes werelden die Crocodile Isle groot is, heelhuids door zien te komen. Elke wereld heeft uiteraard verschillende levels en een eindbaas.



De wereld van DKC2 is dus erg groot maar gelukkig helpt de gehele familie Kong mee, Oma (Wrinkly), Opa (Cranky) en je neven Funky en Swanky. Ze hebben allemaal een andere taak, de één helpt je met handige tips en de andere geeft je extra levens als je een aantal vragen goed beantwoord. Je zal ze allemaal een paar keer moeten bezoeken wil je de game helemaal uitspelen, en ja, dat is hier meer dan 100%! Er zijn namelijk enorm veel bonus levels en sidequests dat je het eigenlijk niet in je eentje en zonder hulp kan halen.



Tot zover is er dus eigenlijk niets veranderd...