Game: Preview Colin McRae Rally 2005

Tijd om te racen!

Selecteer een van de career modes of pak een training. Naarmate je meer wint in een career mode zul je auto's, test tracks en andere bonussen unlocken, maar het is zeer raadzaam flink wat ervaring op te doen als je geen doorgewinterde racer bent.

Dit spel is niet voor de man of vrouw die graag op een zonnige dag even een eindje wil gaan rijden. Dit is rallyrijden met professionele auto's en al je concentratie heb je hard nodig.


Sneller!

Na het selecteren van een track is het bijna verplicht je gekozen auto af te stemmen op het circuit. Kies de goede bandenset, stel de ophanging goed in en verleg desnoods de remkracht van de voor- en achterkant van je auto. Elke afstelling is merkbaar op het circuit en doe je dit niet, dan zul je gegarandeerd een hele slechte tijd neerzetten.

Één ding valt meteen al op. De auto's zijn fantastisch vormgegeven. Ze zien er werkelijk prachtig uit. Van motorkap tot uitlaat is het één en al detail. De circuits zijn iets minder gedetailleerd, maar zijn meer dan voldoende.

Er is (nog) geen achtergrondmuziek tijdens de races en dat is misschien maar goed ook, want race je eenmaal op een circuit dan is het wijs om goed op te letten wat de navigator allemaal zegt. Elk circuit zit vol verraderlijke bochten en diverse soorten wegdek. Sneeuw, ijs, gravel, asfalt, je komt het allemaal tegen tijdens een career mode.


Scheuren over het asfalt