Boek: Eric Grebler - Photoshop CS visuele Leermethode

Zelf kan ik al met Photoshop werken, dus dit boek was behoorlijk overbodig voor mij. Nu zul je je wel afvragen: "Waarom review je dit boek dan?". Ik wilde dit boek eens goed testen op mijn vader die met fotobewerking aan de gang wilde gaan. Hij had mij al een paar keer zien werken met Photoshop en hij wilde dat ook leren. Maar goed ik ben daar dus veel te snel mee en mijn vader kon het niet bijbenen. Toen ik het boek binnen kreeg heb ik het eerst zelf doorgelezen en daarna aan mijn vader gegeven als lesmateriaal.

Binnen 2.5 week had mijn vader het boek op zijn gemak uit. Hij gaf zelf aan dat hij de screenshots bij elke uitleg erg gemakkelijk vond, zo kon hij namelijk zien of hij wat fout deed of dat hij goed bezig was. Dit motiveerde hem om door te gaan als hij het goed had. We zijn nu 3 weken verder en mijn vader is niet meer van het programma af te slaan en kan zijn eigen foto's bewerken. De te donkere foto's worden gewoon netjes zichtbaar en de overbelichte foto's maakt hij zelf wat donkerder.

Conclusie over dit boek:
Het is een goed geschreven boek, dat je dus vanaf het begin wegwijs maakt met Photoshop. Als je even de tijd hebt om het op je gemak door te nemen dan kan je binnen no time met Photoshop werken. De screenshots die door het hele boek staan, maken het allemaal nog makkelijker om het te leren. Het is echter jammer dat het hoofdstuk over de Help functie in Photoshop helemaal aan het einde van het boek staat. Kan je zelf al wel met Photoshop werken dan is dit zeker geen boek voor jou. Er zijn best weinig nieuwe functies gekomen vanaf versie 7.0. En de nieuwe functies in Photoshop CS worden niet eens belicht in dit boek. Heb je dus ook het oudere boek van versie 7.0 dan zou ik ook zeker niet dit boek kopen. Maar zoals ik al eerder zei: "Voor beginners is het een perfect boek".