Lifestyle: De Trikke

Ik had al eens van de Trikke gehoord. In een Engels blad las ik een jaartje terug dat Jennifer Aniston en Brad Pitt verslaafd waren aan de Trikke. Mijn nieuwsgierigheid was dus al gewekt. Ik was dan ook blij verrast te zien dat mijn Powerball leverancier Mill Products ze sinds kort ook verkoopt. Tijd om het apparaat uit te proberen dus en binnen een weekje had ik hem in huis.


Jennifer Aniston met haar Trikke


Daar stond ik dan met de Trikke. Alhoewel... het ding moest nog even in elkaar gezet worden. Met bijbehorende videoband was dat echter in een kwartiertje voor elkaar. Nu nog wachten op een beetje aardig weer, want toen ik de Trikke ontving zat Nederland midden in zware regendepressies. Op de eerste de best zonnige zondag ging ik op pad met de Trikke in mijn achterklep. Ik had geen zin in pottenkijkers, dus toog ik naar een verlaten industrieterrein. De Trikke is makkelijk in te klappen en dus ook erg makkelijk om mee te nemen.

Ik kreeg niet meteen de Trikke uit stilstand in beweging, dus de eerste keren heb ik de Trikke maar met een beetje afzetten op gang gebracht. Ook is het even uitvissen hoe je het ding goed in beweging houdt en de vaart er in krijgt. Maar als je de slag eenmaal te pakken krijgt zweeft het ding zowat over het asfalt. Je kan de beweging een beetje vergelijken met schaatsen of skeeleren. Je zet om en om af met je benen. Het duurde een uurtje om het onder de knie te krijgen, maar toen had ik er dan ook echt lol in. De volgende dag had ik flink last van spierpijn, dus de Trikke is niet alleen een leuk vervoermiddel, maar ook een goed fitness-apparaat. Een nadeel vind ik dat je zigzaggend over de weg of fietspad gaat. Dus het is uitkijken voor overige weggebruikers. Wat mij betreft blijven de skeelers dit jaar in de kast. Ik kan dan ook niet wachten op de lente om heerlijk in het zonnetje over de fietspaden te racen.