Gadget: MSI Mega Stick 128 mb

Geluidskwaliteit
Zelf gebruik ik de bijgeleverde oordopjes al een tijdje niet meer. Deze zitten niet lekker en geven niet echt een geweldig geluid af. Het voordeel van deze Stick is dat je ook andere oordopjes erop aan kan sluiten. Zodra ik de oordopjes had gewisseld stond ik raar te kijken van het geluid dat toch nog uit zo'n klein dingetje kan komen. Het heeft natuurlijk niet het bassvolume van mijn stereo thuis maar het gaat er zeker wel mee door voor een MP3-speler in deze prijsklasse. Het ligt er ook zeker aan wat de kwaliteit van de MP3 is die er op dat moment opstaat. Verder kan je op de stick nog aangeven wat voor soort je wilt horen. In het menu staan de volgende keuzes: Normaal, rock, jazz, classical en pop.

bediening

De Stick is zeer makkelijk in de bediening. Zoals je hierboven kan zien bestaan er maar een klein aantal knoppen aan de bovenkant van de Stick. De meeste knoppen spreken voor zich. De zwarte knop in het midden dient voor meerdere functies. Door erop te drukken kom je in het menu terecht, hierin kan je een aantal dingen instellen en veranderen. Het menu ziet er zo uit:
*Music
*Voice
*FM radio
*Settings
- EQ -Normaal -rock -jazz -classical -pop
- Repeat -Repeat all -Repeat one -Normal
- Blackligt -disable -2sec -5sec -10sec -30sec
- Contrast
- Power off -Disable -1min -2mins -5mins -10mins
- Record rate -8000Hz -11025Hz -16000Hz -22050Hz -32000Hz 44100Hz -48000Hz
- Language -English -Chinese
*Delete File
- Delete Music
- Delete Voice
- Delete All Music
*About
*Record

De Stick is aan en uit te zetten door de grote zilveren knop aan de voorkant van de stick. Verder kan je alles vastzetten met een soort blokkade. Onderop de stick zit een schuifje waarmee je de knoppen disabled. Erg makkelijk als je hem in je jaszak hebt zitten en per ongeluk op een aantal knoppen drukt. Je MP3's en documenten zijn er erg makkelijk op te zetten. Haal de dop van de Stick af en doe hem in een nog vrije USBpoort op je PC. De PC herkent meteen een verwisselbare schijf die je gewoon kan openen. Versleep al je MP3's of documenten naar die schijf en ze staan erop. De stick hekent meteen het type MP3 en ziet het dan ook meteen als muziek zodat je lekker muziek kan luisteren zonder iets in te hoeven stellen.