CD Review: James Brown - The Next Step

Vorige maand werd hij 70; de man die na Elvis Presley de meeste hits op zijn naam heeft staan: James Brown!

De CD begint met de befaamde James Brown schreeuw en op dat moment weet je het eigenlijk al: James Brown is back! En niets geen vernieuwde sound, gewoon de heerlijke, onvervalste Godfather of Soul. Dat wil niet zeggen dat James Brown zijn oude riedeltje nog doet. James Brown blijft James Brown, zelfs in een nieuw jasje. Voetjes van de vloer en dansen maar. Of slijpen.. want de nodige, van soul doordrenkte, ballads komen ook aan je voorbij. Bijgestaan door zijn mede-veteranenband bestaande uit Bobby Bird, Charles Bobbit en Derrick Monk klinkt James Brown als vanouds.



Ken je dat gevoel als je voor de tiende keer dezelfde achtbaan instapt? Zelfs na tien keer krijg je nog steeds diezelfde adrenalinekick en dat voel je bij deze CD ook.
Het is dezelfde muziek als vroeger, maar toch nog geweldig genoeg om keer op keer enthousiast te worden. De hoogtepunten op deze CD vind ik toch de wat meer uptempo nummers, zoals het openingsnummer Automatic, Good and Natural en het geweldige Killing is Out, School is In. Goed om die voetjes van de vloer te krijgen en dat lukt bij mij zeker. Maar ook de ballads raken je tot op het bot. Menig R&B zanger mocht willen dat hij het volume en de soul van deze oude rot in zich had.

James Brown is back en nog steeds even funky als altijd! Put on your dancingshoes, baby, and sliiiiiiiiide. AUW! Een dikke 8 voor opa Brown!


Tracklist
Automatic (remix)
Send Her Back To Me
Motivation
Sunshine
Nothing But A Jam
Baby You've Got What It Takes
It's Time
Why Did This Happen To Me
Good And Natural
Killing Is Out, School Is In

Bonus Tracks:
Motivation (REMIX)
Good and Natural (REMIX)
Killing is Out, School is In (REMIX)


The Next Step ligt vanaf 16 juni in de winkels.

Voor meer info:
Funky Stuff
The Godfather of Soul