Dagje uit Review: Linnaeushof

Jubileumjaar
Veertig jaar geleden ging Linnaeushof voor het eerst open. Inmiddels is het recreatiepark in Bennebroek uitgegroeid tot Europa's grootste speeltuin met ruim driehonderdvijftig speeltoestellen en attracties en jaarlijks meer dan driehonderdduizend bezoekers. In het jubileumseizoen steunt Linnaeushof de stichting CliniClowns die zich ontfermt over zieke en gehandicapte kinderen. Met feesten en evenementen zal Linnaeushof geld inzamelen en op 31 augustus de directie van CliniClowns een cheque overhandigen.

Een van de terugkerende feesten in het jubileumseizoen is de SuperZondag. Op vier zondagen (30 maart, 25 mei, 29 juni en 31 augustus) pakt Linnaeushof uit voor haar bezoekers met vele extra activiteiten. Op de eerste SuperZondag, 30 maart van 10 tot 18 uur, staat het recreatiepark in het teken van clowns. De kleinste bezoekers kunnen zich laten schminken, er loopt een ballonnenclown door de speeltuin die met ballonnen tovert, kinderen kunnen graffitispuiten en er zijn rollerskate- en streetdancelessen. Hoogtepunt is de eerste voorronde van de Idolswedstrijd. Kinderen kunnen zich opgeven als kandidaat en meestrijden om een finaleplaats op zondag 31 augustus. Op de eerste SuperZondag opent Bennie Broek, de mascotte van Linnaeushof, bovendien de nieuwste attractie, de nieuwe fitness-hoek.



Opening Fitness-hoek
Heb je last van overtollig vet, slappe arm- en beenspieren of een slechte conditie?
Al enkele jaren maken de bezoekers van Linnaeushof gebruik van onze speel-sportief hoek. Hier kan men zich uitleven op de skate-rail, de skiswing en nog meer toestellen die een bepaalde sport nabootsen, maar vanaf 26 maart kan er ook écht gefitnessed worden. Midden in dit sportieve gedeelte staat een grote koepel met acht grote fitnesstoestellen waarmee alle spiergroepen kunnen worden getraind.



Op 30 maart werd deze fitness-hoek geopend door natuurlijk niemand anders dan de mascotte van de Linnaeushof; Bennie Broek tesamen met de adjunct-directeur van de speeltuin, Sander Grijpstra. Na aankomst van Bennie Broek, vergezeld door een fanfare-corps, werd de versierde fitness-hoek met het openknippen van een vlaggenlijn door Bennie Broek officieel geopend.