Game Review: Rayman 3 - Hoodlum Havoc

Visueel spektakel

Dit spel is een klassieke platformer, met veel rennen, springen, vliegen, duiken, steentjes sparen, eindbaasjes en bonusspelletjes.

Het meest opvallende aan dit spel zijn ongetwijfeld de werkelijk sublieme graphics. Vanaf het introfilmpje zit je met open mond te staren naar de prachtige kleurige, sprookjesachtige decors, de sierlijke bewegingen van de figuurtjes, de cartooneske tekenstijl en de enorme veelheid aan details die het spel biedt. Zelfs voor een platformspelletje is Rayman 3 nog zeer kleurrijk en lieflijk, zonder kinderachtig te worden. De steentjes die je moet sparen zijn zo mooi getekend dat je ze ook echt wil sparen, het ziet er allemaal even aantrekkelijk uit. Tijdens het spelen zul je regelmatig merken dat je even stopt met schieten, springen of rennen om gewoon rustig om je heen te kijken naar al het moois dat er te zien is, met name wanneer je een nieuwe wereld betreedt.

Plingggg!

Het geluid is prima, de achtergrondmuziek is niet storend (een belangrijke eigenschap bij platformers) en gevarieerd, de effecten zijn goed verzorgd (zelf vond ik met name het geluidje dat je hoort bij het pakken van een edelsteentje geweldig...) en aan het inspreken van de stemmen is duidelijk veel aandacht besteed. Zo lezen we op de pagina van UbiSoft dat de stemacteurs onder andere ook ingezet zijn bij bijvoorbeeld Ren & Stimpy en Ice Age. Minpuntje hierbij is dat de stemmen soms een beetje wegvallen tegen de achtergrondgeluiden. Aangezien je geen ondertiteling aan kunt zetten, mis je hierdoor soms belangrijke informatie.