Boek Review: De hufter op het witte paard

Volgens de uitgever is De hufter op het witte paard voor de liefhebbers van Bridget Jones en Sex and the City. Nu heb ik het dagboek van Bridget Jones gelezen en Sex and the City ook gelezen maar De hufter op het witte paard is een stuk hilarischer ook al lift het mee op het succes van Bridget.

Cora Hübsch is een vrouw van 33 waarin elke vrouw wel iets van zichzelf herkent, zelfs al heeft ze een partner. Wie is er nl. niet eens vernederd door Douglas-verkoopsters en heeft de martelingen weten te weerstaan van een episoft apparaat dat pijnloos ontharen beloofd, maar vrouwen weten inmiddels wel beter en Cora ook.

Het boek beslaat één lange zaterdagavond die naast de telefoon wordt door gebracht maar ook een zaterdagavond waarop vrienden, buren en Cora's moeder een beroep op haar doen. Natuurlijk net op het moment dat zij dat allemaal niet kan gebruiken. Ondertussen bekijkt ze ook haar voeten nog eens goed en wat zij ziet stemt haar niet tot vreugde en dan haar borsten, ze stopt met roken maar gaat toch maar sigaretten kopen.

Het boek is geschreven in een soort van dagboekstijl. Makkelijk leesbaar, vlot en vooral herkenbaar voor vrouwen die zich in juli nog afvragen wat ze nou eens zullen gaan doen met de kerstboom.

De hufter op het witte paard is een heerlijk boek, misschien wel in de stijl van het dagboek van Bridget Jones maar met Cora Hübsch in de buurt mag Bridget zich toch wel zorgen gaan maken want Cora is een behoorlijk stuk grappiger.

Aanrader!!