Game Review: Battlefield 1942

Graphics
Ondertussen hebben jullie natuurlijk al op een aantal screenshots geklikt, en hebben jullie zelf al een oordeel kunnen vellen over de graphics.
Maar goed, dat weerhoud mij er niet van om alsnog het mijne aan te bieden.
De graphics van Battlefield, zijn mooi. Niet geweldig. Niet oogverblindend. Maar gewoon mooi. Ze zijn vergelijkbaar met de graphics van Medal of Honour, wat op zich lovenswaardig genoeg is. Zeker gezien het feit dat Battlefield het dubbele aantal spelers toe laat, dan Medal of Honour doet. Battlefield heeft om diezelfde reden dan ook veel grotere, rollende, landschappen om oorlogje op te spelen. Het uizicht vanaf de top van een heuvel kan dan ook indrukwekkend genoeg zijn, om je je leven te kosten.

Opmerkelijk is wel dat er duidelijk veel aandacht is besteed aan de modellen van de verschillende voertuigen. Stuk voor stuk zien ze eruit alsof ze zo uit een museum komen. Echte oorlogsfanaten zullen de details hierin zeker kunnen waarderen.

Let wel, al deze grafische pracht heeft natuurlijk een prijs. En dat is natuurlijk de prijs van een absurd hoge systeemeis. Mensen met een computer die het predikaat 'Ninja Bastard' niet verdient, kunnen beter naar een ander spel op zoek gaan. Of natuurlijk even flink sparen, misschien is Battlefield het wel waard.

Geluid
De geluidseffecten van Battlefield zijn heerlijk hard en indrukwekkend. Het gerommel van tanks, het gefluit van granaten en het geratel van machinegeweren geven gezamelijk je speakers een goeie workout.
Helaas, of voor sommigen gelukkig, valt er over muziek niets te zeggen. Niks. Nada. Noppes. Niënte. Mensen die hun games kopen voor een goed moppie muziek moeten ergens anders gaan zoeken.