Party Review: Innercity

Na X-Press 2 betrad Marco V. namelijk het podium, iets waar ik toch wel naar uit gekeken heb, zeker wegens het niet doorgaan van Marco V. In Charge in de Danssalon de donderdag ervoor. En om maar eens een cliché te misbruiken: Hij kwam, hij draaide twee platen en hij overwon. Betekende Innercity 2000 eigenlijk al zijn doorbraak voor een groter publiek, na 29 december 2001 zal hij zeker tot de grootste Nederlandse DJ’s gerekend worden. Al bij zijn eerste plaat, zijn eigen ‘Godd’, stond de zaal compleet op zijn kop. ‘Do you believe in a God that tells you lies...’ schalde er door de mainhall en volgens mij stond de helft van de toeschouwers het mee te brullen.
Door te openen met een eigen plaat zou Marco V. arrogantie verweten kunnen worden, hij zou er niks om geven en na ‘Godd’ knalde hij doodleuk ‘Simulated’ er in, ook van eigen hand. Toen was het pleit eigenlijk al beslecht... De overvolle mainhall stond compleet uit zijn dak te gaan op de tonen van de steeds kaler lijkende Eindhovenaar.

Niet alle platen waren bij het publiek bekend, maar bij ‘Reeloop - Fucking Society’ ging iedereen weer los. Volkomen terecht, dit is echt één van de betere trance platen van de afgelopen maanden. Marco’s eigen ‘Godd’ kwam nog een keer voorbij in de originele versie, resultaat: zaal wéér helemaal los, het wordt saai. Wat me heel erg verbaasde was dat hij ‘Green Martian - Industry’ draaide. Toch al een iets oudere plaat en ik kan me niet herinneren dat ik Marco deze ooit heb horen draaien. Toch sloeg ook deze goed aan bij het publiek. Ook geen verrassing, sinds Judge Jules deze draaide op Qontact is dit één van mijn favorieten van afgelopen zomer. Na ongeveer een uur bij Marco V. te hebben gestaan zijn we maar weggegaan. Te warm en vooral véél te druk. Als laatste hoorde we nog Madonna’s ‘Life is a mystery...’, natuurlijk wel in de ‘V.ision’ remix. Leuke plaat, misschien iets te commercieel maar gaat het wel goed doen op feesten de komende maanden. Exit mainhall, op naar Dave Clarke in de techno zaal.