Roemenië - Engeland (3-2)

Engeland - Roemenië

Dit is de laatste wedstrijd in het stadion van Charleroi waar de sfeer nu prima was. Engeland heeft aan een gelijkspel genoeg en Roemenië moet winnen om door te gaan naar de kwartfinale. Opmerkelijk is dat David Seaman die wel op het wedstrijdformulier te vinden is niet op het veld staat maar Martyn de 2e keeper, ook de stadionspeaker noemt hem op maar het blijkt dat hij zich blesseerde in de warming-up.

Eerste Helft

In het begin wordt Mutu na een mooie actie neergelegd door Keown net buiten het strafschopgebied. Ilie neemt hem uiteindelijk en Martyn mag gelijk aan de bak en red goed.
Verder weinig opvallende dingen beetje aftasten afstandschotjes aan beide kanten. In de 18de minuut krijgt Campbell een kopkans uit een vrije trap van Beckham maar kan er net niet bij komen.

In de 21ste minuut kruipt Chivu het strafschop gebied in en wil naar Moldovan paasen maar knalt via de binnenkant van de paal net over de lijn en draait er ook weer uit, het lijkt ook net of Moldovan nog het laatste tikkie met zijn hoofd geeft maar hij raakt hem niet dus Chivu(Ajax) scoort de hele belangrijke 1-0.

Een tijdje later verstapt Popescu zich en blesseert zich flink, de scheids liet gewoon doorspelen waardoor Engeland bijna een grote kans krijgt, Petrescu wond zich erna flink op. Even later krijgt hij dan een kans om te koppen vanaf de strafschopstip maar kopt recht op Martyn. Kort hierna schiet Chivu van grote afstand net over de kruising en blesseert zich ook licht maar kan door. In de 39ste minuut krijgt Shearer de bal aangegooid in het strafschopgebied geeft de bal af op Paul Ince die net als ie wil schieten neer wordt gelegd door Chivu die net te laat was met de sliding, strafschop die Shearer koelbloedig in de linkerhoek schiet als ie ziet welke kant Stelea opgaat.

Even later houdt Owen de bal met heel veel inzet in en kan doorbreken op links maar wordt neergelegd door Filipescu wat geel betekent. Kort daarna breekt Ilie uit en komt licht in aanraking met Martyn en gaat dus gauw liggen een hele duidelijke Schwalbe waar hij geel voor krijgt.

In de extra tijd breekt Owen uit op randje buitenspel maar mag doorgaan en kan de bal met gestrekt been langs de uitstormende Stelea krijgen en kan dan bijna met de ogen dicht de 2-1 binnentikken.

Tweede Helft

In de 48ste minuut scoort Munteanu de gelijkmaker vanaf de rand van het strafschopgebied als Martyn een ander afstandschot loslaat.

Hierna niet echt veel kansen, de partij is nu heel spannend want wie er nu scoort gaat door naar de kwartfinales omdat ondertussen Portugal op 2-0 staat.

In de 64ste minuut maakt Shearer net als Ilie in de eerste helft een schwalbe en moet de scheids wel geel trekken. In de 69ste minuut schiet Petrescu van grote afstand maar Martyn kan redden al was ie anders op de lat geknald maar dan weet je nooit wat er gebeurt.

Roemenië krijgt een paar kansen maar het lukt allemaal net niet, en hetzelfde geld eigenlijk voor de Engelsen die met een gelijke stand natuurlijk ook blij zijn. In de 87ste minuut maakt Moldovan een mooie actie en wordt neergelegd door Phil Neville als hij erlangs dreigt te komen een duidelijke Strafschop, Ganea neemt hem en trapt niet in de schijnbewegingen van Martyn en tikt de 3-2 binnen wat de Engelsen heel erg stil maakt.

Beckham neemt nog een vrijetrap en schiet van grote afstand maar het is vooral door de spanning van de keeper die een beetje onzeker reageert dat het nog wat lijkt.

Even later blaast de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd waarna de Roemeense spelers en publiek een feestje bouwen. Qua verloop de eerste echte kraker die zeker niet vervelend was om naar te kijken en te verslaan.