Babe-Review: Geena Davis

Op een mooie 21ste januari in 1957 werd ze geboren als Virginia Elizabeth Davis in het schilderachtige Wareham, Massachusets.

Bekend was ze al voor haar eerste oscar vanwege haar huwelijk met Jeff Goldblum (tevens haar co-ster in the fly).
Maar ze kan meer dan acteren alleen. Ze is lid van mensa, een internationale organisatie van mensen wiens iq hoger ligt dan 98% van de bevolking (for short: ze is niet dom), ze spreekt vloeiend Zweeds, ze is cartoon-tekenaar, ze speelt drie verschillende instrumenten en heeft haar eigen productie-bedrijfje, Genial pictures. Een veelzijdige tante, dus.

Na haar studie in Boston verhuisde ze in 1979 naar
New York waar ze een baantje als serveerster te pakken kreeg. Al snel daarna werd ze aangenomen door een modellenbureau genaamd Zoli.
Tijdens een opdracht in Parijs kreeg ze te horen dat haar auditie voor de inmiddels overbekende film Tootsie ,met Dustin Hofman, geslaagd was. De film werd een gigantisch succes en haar tv carriere was begonnen.
Het Jaar daarop speelde ze Wendy Killian in de tv-serie Buffalo Bill. Maar ze klom op en kreeg dat jaar nog haar eigen serie, Sara.
Daarop volgde in '85 de comedy Fletch met Chevy Chase. Haar volgende grote hit werd the Fly en met diezelfde vlieg, Jeff Goldblum, trouwde ze in 1987.
In '88 stierf ze in Beetlejuice, om weer terug te keren als geest samen met haar man, Alec Baldwin. Datzelfde jaar ontving ze, springlevend, haar eerste oscar voor accidental tourist.
Na de klassieker Thelma & Louise, in '91, ging ze voor de tweede keer in zee met Dustin Hoffman in Accidental Hero.
In '95 flopte ze met Cutthroat Island, waarin ze piraatje mocht spelen met Matthew Modine.
En last but not least, The long kiss goodnight, waarin Davis een preutse lerares en een wilde CIA-moordenaar in hetzelfde lichaam speelt.

Dat was haar carrière to nu toe, maar wat kunnen we nog verwachten in de toekomst?
Dit jaar nog was ze te gast in de tv-film A salute to Dustin Hoffman, die waarschijnlijk vrij snel in Nederland uitgezonden zal worden. En 15 juni dit jaar was ze nog bezig met opnames voor de comedy Stuart Little, naar het boek van E.B. White.
Het is nog niet bekend wanneer de ze uitkomt in Nederland.
Ze is inmiddels al 42 jaren jong, dus of ze nog lang voor babe door kan gaan is maar de vraag. Maar het moet gezegd worden, voor een veertiger ziet ze er nog aardig uit.