Een overzicht van BB (en BB Onthullingen in realaudio)...

Dinsdag 28 September 22:30 uur

Deze site staat in de nieuwe Veronica gids (toch wel de kewlste gids van Nederland moet ik met pijn in mijn hart toegeven ) In dat artikel wordt deze site naar verluidt bestempeld als "Een hotte illegale Big Brother Site".
Nou kan het aan mij liggen, maar was Veronica niet ooit begonnen als een soort van "illegale zendpiraat ?" Of balanceerden ze in ieder geval op het randje van de wet ?
Hadden ze toen niet nog principes dat de 'airwaves' vrij moesten zijn ? En zijn ze sinds het commercieel gaan ZO ver van hun principes afgestapt ? Da's toch wel jammer. Persoonlijk vind ik veronica wel kewle programma's hebben (X-Files, Friends etc), maar om deze site nou als 'illegaal' te bestempelen valt me wel van ze tegen ? Volgens mij zijn er nog 100 (inmiddels) andere big brother sites. Een aantal hebben screenshots van de tv uitzendingen, geluidsfragmenten van de tv uitzendingen etc etc. Maar omdat dat de dingen zijn die Veronica ZELF al uitzendt en dus niet geheim wil houden voor het publiek is dat dus WEL geoorloofd ?

O ja, verder staat er nog "Veronica is niet blij met deze ontwikkelingen , maar is vooralsnog niet van plan juridische stappen te onderenemen." Da's dan weer fideel. Zou wel een laffe manier zijn om deze site te sluiten (en ik ben ervan overtuigd dat velen meteen de site over zouden nemen trouwens, dus we leven toch wel door).

(bron: Veronica Gids)

UPDATE:
Krijg net een mailtje van iemand die me even op een aantal punten wees:

"Naar aanleiding van een berichtje op je site het volgende.
Voor de historie: Veronica was als zeezender NIET illegaal (anders waren ze ongetwijfeld door de marine aan land gebracht). Ze maakte gebruik van de internationale wateren."

Klopt. Ze waren niet illegaal omdat ze buiten de Nederlandse wetgeving vielen. (ik heb 'illegaal' nu dus ook tussen aanhalingstekens gezet, hoewel 'legaal' tussen aanhalingstekens ook had gekund. Maar of het nou legaal was of niet, ze schuwden zelf ook niet om de wet niet al te nauw te nemen. Ik ben natuurlijk blij dat ze 'vooralsnog' geen juridische stappen willen ondernemen, maar van de andere kant zou het een beetje schijnheilig zijn als ze dat WEL zouden doen.

Ik heb helemaal niks tegen Veronica, nog tegen Big-Brother. Ik ben al jaren lang trouw lid van Veronica zelfs. En deze site is er ook niet om Veronica zwart te maken. Noem het Bloopers als je wilt. Iedereen maakt bloopers, alleen heeft Veronica ervoor gekozen deze live via internet uit te zenden. (hoewel dat de laatste 3 dagen ook wel meevalt. Als je een half uur per dag beeld hebt is het al veel). Of dat dan illegaal is van mij of niet al te slim van Veronica (ze hadden kunnen voorzien dat iemand een site als deze op zou gaan zetten) mag iedereen voor zich bedenken.

Het is natuurlijk al heel wat dat ze de link naar deze site in de gids hebben staan, hoewel ik niet weet hoe onafhankelijk de gids is.