FOK! Wat een weer: regen

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend lost eventuele mist in het zuidoosten snel op. Het raakt overal bewolkt en in het zuiden en zuidwesten gaat het regenen. De wind waait uit het oosten en is zwak tot matig.

Vanmiddag regent het langdurig. Alleen in het noorden is het eerst nog even droog. De regen gaat in de noordelijke helft op steeds meer plaatsen over in natte sneeuw. Het wordt in de middag rond 2°C in het noorden en midden tot 10°C in het uiterste zuiden. De wind uit het oosten neemt boven land toe naar matig, langs de westkust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig.

Vanavond blijft het op veel plaatsen regenen. In het noorden valt er enige tijd (natte) sneeuw, die hier en daar even kan blijven liggen. In het noorden is het in de neerslag vrij koud met temperaturen rond 1°C, maar in het zuiden wordt het 10°C. De wind is matig en komt uit het oosten. In het zuiden waait de wind uit het zuiden. In het noordelijk kustgebied komt een krachtige oostenwind te staan, windkracht 6.

Komende nacht regent het op de meeste plaatsen. In het noorden kan er eerst nog natte sneeuw vallen. De minimumtemperatuur loopt uiteen tussen 1°C in het noorden en 10°C in het zuiden. De wind is matig, langs de kust vrij krachtig. In het noorden staat een oostenwind, in de rest van het land komt de wind uit het zuiden.

Tot morgen!

                   

Regen8 (Foto: Pixabay.com)
Regen, we zullen het vandaag veel zien. (Foto: Pixabay.com)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.