Voormalig 'lerares van het jaar' aangeklaagd voor seksueel misbruik van leerlinge

Brandyn Martin Hargrove, voormalig 'lerares van het jaar' aan de Brazoswood High School in Texas, VS, staat op het punt haar baan te verliezen nadat ze is aangeklaagd voor meerdere gevallen van seksueel misbruik van een minderjarige leerlinge, inclusief een incident met een komkommer. Hargrove werd in december 2023 aangeklaagd op zes punten van seksueel misbruik van een kind, vier punten van onfatsoenlijk gedrag met een kind door contact en twee punten van onfatsoenlijk gedrag met een kind door exhibitionisme.

Het 30-jarige slachtoffer stapte vorig jaar september naar voren met de beschuldiging dat zij een seksuele relatie had met Hargrove, die begon toen het slachtoffer slechts 15 jaar oud was en twee jaar duurde. Hargrove werd op 21 december gearresteerd en dezelfde dag vrijgelaten op borgtocht.

De politie geeft aan dat de vermeende misdrijven buiten de schoolcampus plaatsvonden en dat ze niet op de hoogte zijn van andere slachtoffers. Hargrove, moeder van één kind, begon in 2002 Engels te doceren aan de Brazoswood High School, waar ze zelf in 1998 afstudeerde. Ze werd later hoofd van de Engelse afdeling en werd een keer uitgeroepen tot Leraar van het Jaar.

Sinds 29 september, toen het schooldistrict voor het eerst hoorde van de beschuldigingen, is Hargrove met betaald administratief verlof. Verwacht wordt dat haar arbeidsovereenkomst zal worden beëindigd tijdens de volgende geplande vergadering van het schoolbestuur op 22 januari.

Brandyn Martin Hargrove (Foto: facebook)
Brandyn Martin Hargrove (Foto: facebook)