FOK! Wat een weer: droog, zonnig en koud

winterbanner

Goede morgen!

Vanochtend raakt het in het noorden al vrij snel bewolkt en deze bewolking breidt zich naar het midden toe uit. In het uiterste noordoosten is er eerst kans op mist. Plaatselijk kan er gladheid voorkomen. In de rest van het land is het nog zonnig. Het blijft droog en er staat weinig wind. In het Waddengebied steekt een matige noordwestenwind op.

Vanmiddag breidt de bewolking boven de noordelijke helft zich naar het zuiden uit. In het uiterste zuidoosten blijft het de hele middag nog zonnig. De maximumtemperatuur varieert van +1°C in Zuid-Limburg tot +6°C langs de noordwestkust. Er staat weinig wind, aan zee is de wind matig en noordelijk.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt. Vooral in het midden en oosten kan het plaatselijk glad zijn. Ook is er een kleine kans dat er in het midden, zuiden en oosten wat lichte motregen gaat vallen, mogelijk met plaatselijke gladheid tot gevolg. Er staat weinig wind, aan zee staat een matige noordelijke wind.

Komende nacht is het vrijwel overal droog met vooral in het oosten plaatselijk mist. Er is gladheid mogelijk door aanvriezing. In het zuidoosten is er een kleine kans op gladheid door motregen op een bevroren ondergrond. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -3°C plaatselijk in het oosten tot iets boven nul in het westen. Er is landinwaarts weinig wind. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige noordelijke wind.

Tot morgen!

                   

 De schaatsen mogen weer uit het vet! (Foto: Pixabay)
De schaatsen mogen weer uit het vet! (Foto: Pixabay) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.