FOK! Wat een weer: natte kerst

herfstbanner

Goede morgen!

Allereerst: om een reactie te geven over een special of jaaroverzictht; ik heb hier noch tijd, noch energie voor weten te vinden. Maar gelukkig was daar user Frutsel, die een heel mooi overzicht heeft gemaakt over wat er in 2023 speelde en waar dat speelde. Dit kan je allemaal hier teruglezen:

WKN Jaaroverzicht 2023

En voor het weer op dit moment in Nederland raadplegen wij het KNMI:

Vanochtend is het bewolkt en valt af en toe regen of motregen. In het noordwesten blijft het overwegend droog. De wind komt uit het zuidwesten en is matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig of hard, windkracht 6 tot 7.

Vanmiddag is het bewolkt en zijn er overal perioden met regen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 12°C. De vlagerige wind komt uit het zuidwesten en is boven land (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6, op het IJsselmeer hard en langs de kust hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8.

Vanavond blijft het bewolkt. De regen trekt geleidelijk naar het zuiden maar in het noorden kan later wel weer een bui voorkomen. De wind komt uit het zuidwesten en is vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6, aan de kust en op het IJsselmeer hard en eerst nog mogelijk stormachtig, windkracht 7 tot 8.

Vannacht is het in het noorden droog, in het midden en zuiden regent het af en toe. In het noorden koelt het af naar ongeveer 8°C, in het midden en zuiden blijft het met ca. 11°C erg zacht. De westenwind is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Tot morgen!

                   

 Geen witte, maar natte kerst (Foto: Pixabay)
Geen witte, maar natte kerst (Foto: Pixabay)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.