FOK! Wat een weer: code geel wegens Storm Pia

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
In de loop van de ochtend en in de middag gaat het overal hard waaien vanwege storm Pia. In het hele land kunnen dan zware windstoten rond 80 km/uur voorkomen. Vooral in de kustgebieden zijn er windstoten rond 90 km/uur mogelijk, aan de noordkust tot 100-110 km/uur. De wind komt uit het westen tot noordwesten. In de nacht naar vrijdag beperken de zware windstoten zich steeds meer tot de kustgebieden, het Waddengebied houdt tot vrijdagmiddag kans hierop.

Door de windstoten is er kans op schade door het afbreken van boomtakken en rondvliegende voorwerpen zoals dakpannen of tuinmeubels. Ook is er kans op hinder en vertraging in het weg- en vliegverkeer.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend regent het aanvankelijk op de meeste plaatsen, later wordt het in het westen droger. Vanwege storm Pia neemt de westenwind geleidelijk verder toe en wordt boven land vrij krachtig tot krachtig en aan de kust hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8, met zware windstoten van 75-90 km/uur, in het noord(west)elijk kustgebied van 90-100 km/uur.

Vanmiddag vallen er talrijke buien, in het oosten met kans op hagel en onweer. Vooral in het westen schijnt ook de zon af en toe. Het is zacht met middagtemperaturen van ca. 11°C. De westenwind is boven land vrij krachtig tot krachtig en aan de kust hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8, met zware windstoten van 75-90 km/uur, in het noord(west)elijk kustgebied van 100-110 km/uur.

Vanavond trekken er nog steeds buien over het land. De wind blijft westelijk en is boven land vrij krachtig en aan de kust hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. In de kustgebieden zijn nog steeds zware windstoten mogelijk van 75-90 km/uur, in het Waddengebied tot 100-110 km/u.

Vannacht komen er nog steeds buien voor. De minimumtemperatuur ligt rond 6°C. De wind is west tot noordwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In het noordelijk kustgebied is de wind eerst nog stormachtig, windkracht 8. In het noorden komen er nog steeds zware windstoten voor tot ca. 80 km/u, in het noordelijk kustgebied tot ca. 90 km/u. later in de nacht neemt de wind af en zullen de zware windstoten in het noorden geleidelijk verdwijnen.

Tot morgen!

                   

Outflow in Zelhem (Foto: Erwin Klein)
Outflow in Zelhem (Archief)foto: Erwin Klein)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.