Van der Poel maakt direct indruk bij rentree in het veldrijden

Mathieu van der Poel heeft zaterdagmiddag bij zijn rentree in het veld indruk gemaakt. De wereldkampioen in het veldrijden reed direct weg bij zijn tegenstanders en won makkelijk zijn eerste veldrit van het seizoen. Bij de vrouwen pakte Fem van Empel haar tiende zege van het seizoen.

Mathieu van der Poel maakte in het Belgische Herentals zijn rentree in het veld. De wereldkampioen had de beste start en op de Skiberg reed de 28-jarige Nederlander iedereen uit het wiel. Van der Poel had na de openingsronde al twintig seconden voorsprong en bouwde die al snel uit naar meer. In de laatste rondes deed hij het rustig aan, al won Van der Poel met bijna een halve minuut verschil op Tom Pidcock, die vandaag zijn rentree maakte in het veld. Wout van Aert was niet aanwezig in zijn geboorteplaats Herentals.

Bij de vrouwen was het een stuk spannender. Fem van Empel had de eerste negen crossen waar ze deelnam ook allemaal makkelijk genomen maar in Herentals had de renster van Jumbo-Visma het lastig met Lucinda Brand. Van Empel had meerdere een kleine voorsprong op Brand, maar steeds kwam ze terug op het wiel van Van Empel. In een sprint tussen Van Empel en Brand was eerstgenoemde de snelste en pakte haar tiende seizoenszege uit evenveel crossen.