FOK! Wat een weer: winderig en buiig

herfstbanner

Goede morgen!

Waarschuwing:
Vanmiddag komen er kortdurend zware windstoten voor van ongeveer 75 km/u uit het westen, landinwaarts vooral bij buien. Aan zee kunnen kunnen er zware windstoten tot 90 km/u voorkomen.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend is het bewolkt en in het zuiden valt regen. De regen breidt zich over de rest van het land uit. Ook komt er in het zuidwesten en zuiden plaatselijk mist voor, die naar het midden en noordoosten trekt. De wind komt uit zuid tot zuidoost en neemt toe naar matig, aan zee mogelijk al naar krachtig.

Vanmiddag regent het eerst nog met veel bewolking. Later in de middag wordt het van het westen uit droog en kan de zon nog even doorbreken. De maximumtemperatuur komt rond 14°C uit. De wind komt eerst uit zuid, later uit west en wordt vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. Aan zee en landinwaarts ook bij buien is er kans op zware windstoten van 75-90 km/u.

Vanavond zijn er opklaringen en vooral in het noordoosten en oosten zijn eerst nog buien aanwezig. De wind komt uit west tot zuidwest en is boven land overwegend vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In de kustgebieden komen af en toe zware windstoten rond 75 km/u voor. Ook bij buien is er kans op zware windstoten van 75 km/u.

Komende nacht is het eerst overwegend droog en ontstaan er vooral landinwaarts enkele buien. De wind uit west tot zuidwest is landinwaarts matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig, windkracht 7-8. Aan zee komen vooral in het noorden zware windstoten rond 80 km/u voor. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C.

Tot morgen! 

                   

 Een van de foto's uit de serie "Lauwersoog" (Foto: bondage)
Een van de foto's uit de serie "Lauwersoog" (Foto: bondage)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.