F1: Verstappen grijpt poleposition in Qatar

Max Verstappen heeft de poleposition gegrepen voor de Grand Prix van Qatar. De kampioenschapsleider stuurde zijn Red Bull op het circuit van Losail naar een tijd van 1.23,778 waarmee hij de Mercedessen van George Russell en Lewis Hamilton voorbleef. Op zaterdag is er nog een kwalificatie voor de sprintrace die diezelfde dag gehouden wordt. Verstappen kan dan al zijn titel prolongeren.

Op het stoffige circuit was direct veel actie op de baan waarbij de tijden langzaam maar zeker sneller en sneller werden. Wel werden veel tijden afgepakt vanwege het overschrijden van de baanlimieten. Nadat de vlag gevallen was konden Logan Sargeant, Lance Stroll, Liam Lawson, Kevin Magnussen en Guanyu Zhou uitstappen.

Ook in Q2 bleek de baan nog stoffig te zijn, maar langzaam maar zeker werd het wel beter en beter. Alle coureurs moesten meerdere keren naar buiten om te proberen door te gaan naar het laatste deel. Ook ditmaal waren de baanlimieten scherprechter, want Sergio Perez vloog er op deze manier uit. Yuki Tsunoda kwam vier duizendste tekort voor een plek in het laatste deel, terwijl verrassend genoeg ook Carlos Sainz uit kon stappen, net als Alexander Albon en Nico Hülkenberg.

Verstappen draaide in de derde deel de duimschroeven bij iedereen aan met een 1.23,778 voor de Mercedessen van Lewis Hamilton en Russell. Norris kwam er wel dicht in de buurt, maar raakte vanwege het overschrijden van de baanlimieten de tijd kwijt.

In de tweede poging ging Verstappen te wijd en brak de ronde af, want geen van de andere coureurs kwam in de buurt. Russell greep de tweede positie, voor Hamilton. Fernando Alonso eindigde op plek vier, voor Charles Leclerc, Oscar Piastri, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Valtteri Bottas en Norris die tweemaal een 1.24,0 afgenomen zag worden.