FOK! Wat een weer: droog, later regen

herfstbanner

Goede morgen!

Vanochtend schijnt in het oosten eerst nog af en toe de zon, elders is het bewolkt. In de loop van de ochtend gaat het in het westen en midden regenen. Het oosten blijft nog droog. De wind uit het westen neemt flink in kracht toe. Boven land is de wind vrij krachtig, langs de westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7. Tevens kunnen er in de kustgebieden windstoten voorkomen rond 70 km/u.

Vanmiddag zijn er veel buien. In de loop van de middag laat de zon zich in het westen ook af en toe zien. De maximumtemperatuur wordt 16°C, in het zuidoosten kan het in het begin van de middag nog even 20°C worden. De noordwestenwind is aan zee en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6, boven land is de wind matig tot vrij krachtig. In Limburg is er een kans op windstoten rond 70 km/uur.

Vanavond zijn er nog enkele buien. In de loop van de avond wordt het in de zuidelijke helft van het land overwegend droog. De wind uit het westen is aan zee krachtig, windkracht 6, boven land is de wind matig.

Komende nacht komen er vooral in het noorden nog enkele buien voor. De minimumtemperatuur wordt 12°C, aan zee blijft het enkele graden zachter. Landinwaarts is de wind matig uit zuidwest, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk en vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Tot morgen! 

                   

 

Ochtendgloren in Emmen (Foto: Oppiedoppie)
Ochtendgloren in Emmen (Foto: Oppiedoppie) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.