Opnieuw nachtelijke aanval op Odessa, 2 doden en 1000 ton graan verwoest

Rusland heeft afgelopen nacht de Zuid-Oekraïense havenstad Odessa aangevallen met drones en raketten. Volgens berichten in de media waren er diverse explosies te horen. Volgens de militaire gouverneur van Odessa, Oleh Kiper, werden minstens twee dode mensen geborgen onder het puin van een getroffen pakhuis. Ook een vrouw raakte gewond en wordt behandeld in het ziekenhuis. 

De Oekraïense luchtmacht had eerder op Telegram gewaarschuwd voor aanvallen met ‘Shahed’-drones, ‘Kalibr’-raketten en ‘Oniks’-kruisraketten. De militaire gouverneur van Odessa, Oleh Kiper, riep de bewoners op om veiligheid te zoeken en de schuilplaatsen niet voortijdig te verlaten. Gedurende de nacht was er in heel Oekraïne een tijdelijk luchtalarm. 

Oekraïne meldt aanzienlijke schade in de havenstad Odessa na de Russische luchtaanval. “Wederom een massale aanval op Odessa”, zei minister van Economie Yulia Svyrydenko. Graanpakhuizen werden verwoest en ook andere gebouwen waaronder het Odessa hotel in de haven raakten aanzienlijk beschadigd door de aanval. Volgens de regionale overheid zat er bijna 1.000 ton graan in de silo’s. 

Volgens het ministerie van Energie werd ook het elektriciteitsnet beschadigd. Meer dan 1.000 huishoudens in de regio Odessa zitten zonder elektriciteit.