Simpele zege volleybalsters op OKT tegen Mexico

De Nederlandse volleybalsters hebben op het olympisch kwalificatietoernooi in het Chinese Ningbo hun tweede zege in drie wedstrijden te pakken. Na de nederlaag tegen Canada en de overwinning op Tsjechië werd dinsdag, zoals verwacht, simpel gewonnen voor Mexico.

De ploeg van bondscoach Felix Koslowski had af en toe wat moeite om de sets af te maken, maar al met al kwam Nederland geen moment in de problemen. De eerste twee sets gingen met 25-18 naar Oranje, de derde en uiteindelijk laatste set werd met 25-17 ook probleemloos gewonnen.

Favorieten China en Servië wonnen met 3-0 van Tsjechië en Canada en staan met beiden drie 3-0 zeges bovenaan - China op één, want zij verloren 150 punten, Servië verloor er 167. Nederland volgt met twee zeges, net als de Dominicaanse Republiek, de top-2 van het toernooi plaatst zich voor de Spelen.

Nederland speelt woensdagochtend om 04.00 uur Nederlandse tijd tegen Oekraïne. Vrijdag, zaterdag en zondag volgen dan de cruciale duels tegen achtereenvolgens China, Servië en de Dominicaanse Republiek.