Uitslag PEC Zwolle - Go Ahead Eagles

PEC Zwolle is er niet in geslaagd de  IJsselderby tegen tegen Go Ahead Eagles te winnen. Het kwam nog wel op voorsprong maar met tien man kwam de club uit Deventer nog langszij met een 1-1 eindstand als resultaat.

In de eerste helft leek Go Ahead op voorsprong te komen dankzij Willumsson maar kwam vanuit een buitenspelpositie waardoor de treffer niet doorging. Na rust leek het voor de bezoekers helemaal mis te gaan toen het met tien man verder moest na de tweede gele kaart voor Amofa. Tot overmaat van ramp voor hun kwam de thuisploeg een paar minuten later op voorsprong dankzij Reijnders.

Tegen een man minder bleef PEC dominant het verzuimde het duel te beslissen. Met een man minder kwam Go Ahead langszij toen Edvardsen de gelijkmaker binnen kopte. PEC bleef op jacht naar de overwinning, invaller Vellios was er dichtbij een met een schot dat net over ging maar gescoord werd er niet meer.

55555

PEC Zwolle

1 - 1

Go Ahead Eagles

52' Reijnders    70' O.Edvardsen

Gele kaart: Druijf, (PEC Zwolle), Willumsson, Kuipers, Kuipers, (Go Ahead Eagles)
 Rode kaart: , Amofa (47/2xg) (Go Ahead Eagles)

Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 13.750
Arbiter: Dieperink