FOK! Wat een weer: iets minder warm

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Waarschuwing
In de provincies Utrecht, Flevoland en Gelderland komt plaatselijk (dichte) mist voor met zichten minder dan 200 meter. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden.

Vanochtend is het wisselend bewolkt en op de meeste plaatsen droog. Plaatselijk komt er (dichte) mist voor. In de loop van de ochtend lost de mist op. Er is weinig wind.

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt met vooral later in de middag enkele buien. In het zuidoosten zijn dat mogelijk opnieuw stevige onweersbuien met veel regen in korte tijd. Landinwaarts wordt het 25°C, aan zee 21°C. Er is weinig wind.

Vanavond zijn er vooral in het zuidoosten enkele stevige (onweers)buien met in Zuid-Limburg kans op plaatselijke wateroverlast. Er is weinig wind. Later in de avond wordt de wind in het Waddengebied noordoost en neemt toe naar krachtig, windkracht 6.

Komende nacht zijn er in de noordelijke helft van het land (onweers)buien, in de zuidelijke helft blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur wordt 16°C. De wind gaat uit het noorden waaien en neemt flink in kracht toe. Boven land is de wind matig, langs de kust krachtig, windkracht 6. Op de Wadden wordt de wind mogelijk hard, windkracht 7.

Tot morgen!

 De blauwe lucht is ver te zoeken bij de Zaanse Bocht (Foto: DJMO)
De blauwe lucht is ver te zoeken bij de Zaanse Bocht (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.