FOK! Wat een weer: nog even volhouden

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Wederom is er niet heel veel te vertellen over het weer van vandaag. Maar wat deed het weer van 7 september in voorgaande jaren? Wat 6 september betreft was het gister de warmste 6 september ooit (sinds de metingen). En vandaag zullen we de warmste 7 september gaan krijgen naar verwachting. Het oude record stemt uit 1911, toen werd het 26.9 graden in De Bilt. In 1944 woedde op 7 september een storm, een van de weinigen in de vorige eeuw waarbij het minimaal 1 uur windkracht 12 was. De windvlag van Vlissingen overleefde het niet, de geschatte snelste windstoot is op 175 km/u bepaald. Nattigheid zullen we vandaag alleen uit de kraan of van het zweet zien, dat was in 1926 wel anders, toen viel er 25.2 mm neerslag in De Bilt. Terug naar vandaag:

Vanochtend is het zonnig. Het blijft droog en de wind, die uit het oosten komt, is zwak tot matig.
Vanmiddag is het zonnig en droog. De maximumtemperatuur ligt rond 30°C, op de Wadden iets lager. De wind komt uit het oosten en is zwak tot matig.
Vanavond is het onbewolkt. Het blijft droog. Er staat weinig wind.
Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C. De zwakke wind komt uit het zuidoosten.

Tot morgen!


De Waddenzee werd gister nog geblazen door de wind (Foto: aloa)
De Waddenzee werd gister nog geblazen door de wind ((Archief)Foto: aloa)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.