Twee doden na verkeersongeval Boerengatbrug Rotterdam

De politie is op zoek naar de bestuurder van een auto die na een verkeersongeval is doorgereden. Twee voetgangers zijn hierbij overleden. Het gaat om een 74-jarige vrouw en een 79-jarige man, beiden uit Capelle aan den IJssel.

Zaterdagavond omstreeks 21.15 uur kreeg de politie een melding binnen van een verkeersongeval bij de Boerengatbrug. Twee voetgangers werden hierbij aangereden door een bestuurder in een bestelbus. De slachtoffers werden gereanimeerd, maar dit mocht helaas niet meer baten; beide personen zijn overleden.  De bestuurder van het voertuig is doorgereden; de politie zoekt is naar hem op zoek.

De politie is nog druk bezig met het onderzoek maar het heftige ongeval. Er wordt gesproken met getuigen en camerabeelden worden veilig gesteld. Het betrokken voertuig werd kort na het fatale ongeval aangetroffen voor de deur van Tropicana. Het voertuig, een Ford bedrijfswagen uit 2007, vertoonde ernstige schade, waaronder een diepe deuk in de voorruit. Uit gegevens van de RDW blijkt dat de apk-keuring van het voertuig in januari van dit jaar is verlopen. Hierdoor is de eigenaar onverzekerd.

Op de plek van het ongeval zijn vandaag bloemen neergelegd voor de twee slachtoffers.