Dodental bosbranden Hawaii loopt op tot ruim 55

Bij de natuurbranden op het Hawaiiaanse eiland Maui zijn nu minstens 55 doden gevallen, volgens de autoriteiten. Er vielen tientallen gewonden, sommigen van verkeren in kritieke toestand. Er zijn nog steeds gebieden die niet bereikbaar zijn voor de reddingsteams, omdat er nog drie grote branden niet onder controle zijn. Onbekend is hoeveel mensen zich daar bevinden. Er worden ruim 1000 mensen vermist.

De branden verspreidden zich veel sneller dan gewoonlijk op het eiland. Veel inwoners van de historische stad Lahaina hadden maar een paar minuten de tijd om hun huis te verlaten.

Satellietbeelden van heel Hawaï, inclusief Maui en het Big Island, laten de enorme omvang van de aanhoudende bosbranden zien.

Volgens de National Oceanic and Atmospheric Administration werden de branden deels aangewakkerd door harde wind veroorzaakt door de orkaan Dora die door de regio trok.

Gouverneur Josh Green zegt dat de branden de "grootste natuurramp in de geschiedenis van de staat Hawaï" zijn en dat 80% van de historische badplaats Lahaina is "verdwenen".