Hennepkwekerij na tip aangetroffen in Haarlem

De politie heeft dinsdag 8 augustus rond 14.30 uur in een woning aan de Laan van Berlijn in Haarlem een hennepkwekerij ontdekt. Er werden ruim 200 hennepplanten verdeeld over drie ruimtes in de woning aangetroffen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht en de politie doet verder onderzoek.

De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een Meld Misdaad Anoniem-melding. In de woning vond de politie naast de hennepplanten ook apparatuur. Zowel de hennepplanten als de apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Het appartementencomplex, waar de woning zich bevond, is uit veiligheid voor de bewoners en collega’s enige tijd ontruimd geweest in verband met mogelijke ontsnapte gassen. Uit onderzoek van de brandweer is uiteindelijk gebleken dat hier geen sprake was van gevaar. Na een half uur konden de bewoners weer terugkeren naar hun woning.

De politie gaat op een later moment met de huurder(s) van de woning in gesprek over de aangetroffen hennepkwekerij.

Risico’s
In de woning werd illegaal stroom afgetapt. Dit is vaak het geval bij hennepkwekerijen en dit brengt de nodige risico’s voor omwonenden met zich mee. Kortsluiting of oververhitting kan bijvoorbeeld brand veroorzaken. Het is dus belangrijk dat u vermoedens van een hennepkwekerij meldt. Ruikt u een sterke hennepgeur bij u in de buurt? Ervaart u een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan kunt u best wel eens te maken hebben met een hennepkwekerij.