Metalfestival Wacken laat geen fans meer toe wegens hevige regenval

Wacken Open Air, het grootste metalfestival ter wereld in het Duitse Wacken, laat sinds woensdagochtend geen fans meer toe op de festivalsite. Het festival kondigde op Instagram aan de 'redelijke bezoekerscapaciteit' te hebben bereikt.

Het heavy metal festival is begonnen in Wacken in Sleeswijk-Holstein - maar met aanzienlijk minder bezoekers dan voorgaande jaren.

De reden is de aanhoudende regen die dagen heeft geduurd, waardoor de grond van het festivalterrein is 'verblubberd'. De organisatoren legden daarom kort voor aanvang van het festival een volledige toegangsstop op voor andere muziekliefhebbers. De aankomst met voertuigen was dinsdag al verboden.

Volgens schattingen van de politie zijn er ongeveer 50.000 mensen op het terrein die Wacken hadden bereikt vóór de toelatingsstop. Het Wacken Open Air geldt als het grootste metalfestival ter wereld, waarvoor jaarlijks zo'n 85.000 tickets worden verkocht.

Over de terugbetaling van de tickets zou binnenkort meer info volgen. Het festival duurt dit jaar voor het eerst vier dagen. Meer dan tweehonderd artiesten treden op.