Eenkhoorn komt net te kort tegen Asgreen voor ritzege in Tour de France

De achttiende etappe in de Tour de France is gewonnen door Kasper Asgreen. De 28-jarige Deen maakte deel uit van een kopgroep van vier en won net voor de Nederlander Pascal Eenkhoorn. Jasper Philipsen won de sprint van het peloton, maar hij kwam enkele seconden te kort voor zijn vijfde ritzege.

De achttiende etappe was gemaakt voor de sprinters. Na een aantal dagen door de Alpen kregen de sprinters eindelijk weer eens een kans om te strijden voor de ritzege. Het begin van de etappe verliep uitstekend voor de sprintersploegen. Snel ontstond er een kopgroep van drie (Jonas Abrahamsen (Uno-X), Victor Campenaerts (Lotto Dstny) en Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step), waarna de sprintersploegen snel de controle namen.

De drie kregen in de laatste zestig kilometer gezelschap van Pascal Eenkhoorn, die in eerste instantie nog in de weg werd gereden door Jasper Philipsen, maar toch de sprong wist te maken naar de kopgroep. Het viertal werkte in het laatste uur van de wedstrijd uitstekend samen en het peloton had alle moeite om de kopgroep in te rekenen. Uiteindelijk kwam het peloton een aantal seconden te kort en mocht de kopgroep sprinten voor de dagze en daarin was Asgreen net te snel voor Eenkhoorn. In het algemeen klassement veranderde er weinig en is Jonas Vingegaard nog maar drie etappes af van zijn tweede Tour de France-zege.

Results powered by FirstCycling.com