Philipsen sprint naar tweede dagege op rij in Tour de France

Jasper Philipsen heeft zich net als maandag de snelste getoond in de massasprint. In de vierde rit was de Belgische sprinter opnieuw de snelste en pakte zijn tweede ritzege in deze Tour de France.

De vierde rit in de Tour de France was er een voor de sprinters. Tussen Dax en Nogaro moesten de renners 181 kilometer afleggen over voornamelijk vlakke wegen. De renners deden hadden er weinig zin in en er was ook geen animo om mee te gaan in een vroege ontsnapping en zo kregen we een peloton dat de eerste uren het rustig aan deed.

Halfweg de wedstrijd lag er een tussensprint en daar toonde Jasper Philipsen zijn snelle benen. De Belg won de tussensprint voor Bryan Coquard en Caleb Ewan. Na de tussensprint kozen Benoît Cosnefroy en Anthony Delaplace voor de aanval. De twee Fransen reden even vooruit, maar werden ruim voor de meet ingerekend en kregen we voor de tweede dag op rij een massasprint in de Tour de France.

Philipsen leek bij de massasprint te ver te zitten, maar dankzij een geweldige leadout van Mathieu van der Poel werd de Belgische sprinter alsnog perfect afgeleverd en begon zijn sprint. Alleen Caleb Ewan kon nog enigszins in de buurt blijven van Philipsen, maar de Australiër kon Philipsen niet van de zege afhouden, waardoor Philipsen zijn tweede ritzege op rij boekte. Fabio Jakobsen kon zich niet mengen in de sprint nadat hij vlak daarvoor tegen de grond ging.

Woensdag trekken de renners de Pyreneeën in.

Results powered by FirstCycling.com