Noodweer in Europa veroorzaakt enorme schade en overlast

Zware stormen en hevige regenval in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland hebben geleid tot schade aan huizen en overlast op de wegen.

Zomerstormen blijven Midden-Europa teisteren. Hevige regen heeft veel dorpen en steden in het hele land getroffen. Door de overstromingen moesten talloze wegen worden afgesloten en had het treinverkeer flinke vertragingen.

Zwitserland is aan het bijkomen van de hevige onweersbuien van donderdag. Windsnelheden tot 135 km/u hebben bomen omver geblazen en daken en straatmeubilair beschadigd. Er werden geen slachtoffers gemeld.

In Oostenrijk waren er verschillende aardverschuivingen die huizen troffen. In de deelstaat Karinthië vielen hagelstenen met een diameter tot 8 centimeter, waardoor gewassen werden beschadigd.

Naast talloze ondergelopen straten waren er ook bomen ontworteld. Op sociale netwerken circuleerden beelden van vernietigende rukwinden en ondergelopen straten. Onder meer het voorplein en de weg voor het ICE-treinstation Kassel-Wilhelmshöhe liepen volledig onder water.