Bagnaia domineert MotoGP-sprintrace op COTA

Op het Circuit of the Americas nabij het Amerikaanse Austin is zaterdagavond de sprintrace gereden van de Amerikaanse Grand Prix in de MotoGP. Het werd wat minder spectaculair dan de eerdere sprintraces, maar dat mocht de pret uiteraard niet drukken.

Poleposition was voor Francesco Bagnaia op de Ducati, voor de verrassend sterke Alex Rins en Luca Marini. Alex Marquez, Marco Bezzecchi en Aleix Espargaro volgden op rij twee, voor Fabio Quartararo, Maverick Viñales en Johann Zarco. Bagnaia kende een goede start, maar Rins nam na een paar bochten de leiding al over - teamgenoten Bezzecchi en Marini vielen terug tot buiten de top-10.

Bagnaia pakte de leiding terug en kwam na ronde één door als leider, voor Rins, Espargaro, Quartararo, Jorge Martin en Zarco. Espargaro ging lekker en nam Rins te grazen, terwijl Quartararo wat terugzakte en na een paar ronden onderuit ging vanaf plek zes. Nog even later was het ook klaar voor Marquez, die vanaf de vijfde plek tegen het asfalt ging.

Ondertussen had, ruim achter Bagnaia, Rins de tweede plek weer in handen genomen, terwijl ook Martin voorbij was gegaan aan Espargaro. Bagnaia kwam geen moment in de problemen en pakte de overwinning, Rins rondde de race overtuigend als tweede af en Martin completeerde het podium, voor Espargaro en de sterk rijdende Brad Binder, met Bezzecchi en Marini die zich nog naar plek zes en zeven knokten.