Noorse langlaufers verslaan Noorse langlaufers in World Cup-estafette

In het Noorse Beitostølen is de World Cup langlaufen aldaar afgerond met een onderdeel dat nog niet al te vaak op de kalender heeft gestaan: de gemengde estafette. Vier teamleden werken allemaal vijf kilometer af, eerst een vrouw en man in klassieke stijl, dan een vrouw en man in de vrije stijl.

In de klassieke stijl deed het team van Noorwegen-1 het uitstekend: Anne Kjersti Kalvå en Martin Løwstrøm Nyenget brachten het team halverwege naar de leiding, op tien tellen gevolgd door een groepje met onder meer het verrassende Frankrijk, Zweden-1 en Noorwegen-2.

In de vrije stijl nam Silje Theodorsen namens Noorwegen-2 het stokje over van Lotta Udnes Weng en Mikael Gunnulfsen en dat ging goed: ze schudde de halve groep van zich af en stuurde Simen Hegstad Krüger als slotloper onderweg met Emil Iversen (NOR-1) en Calle Halfvarsson (Zweden) er nog dicht achter.

Krüger, Halfvarsson en Iversen gingen gezamenlijk op weg in de slotronde, tot Krüger de gashendel in de laatste twee kilometers open trok en de rest achter liet. Noorwegen-2 pakte zo de winst, Iversen sprintte Noorwegen-1 - met ook nog Heidi Weng - naar de tweede plek, voor het Zweden van Maja Dahlqvist, William Poromää, Frida Karlsson en Halfvarsson.