EA breekt met FIFA, gaat verder met 'EA Sports FC'

Electronics Arts en FIFA breken hun samenwerking. Dit maakt Electronics Arts via een press release bekend. Na een samenwerking van bijna dertig jaar komt er een eind aan de FIFA-games.

In plaats daarvan gaat de serie verder als EA Sports FC. Wel komt er dit jaar nog één laatste FIFA uit: FIFA 23. Electronic Arts belooft dat dit de grootste titel tot noch toe wordt, met meer game modi, teams, leagues, spelers en meer dan hiervoor.

Verder verandert er niet veel voor EA Sports FC. De samenwerking met de ruim driehonderd overige partners blijven in stand. De spelers, stadiums, competities en meer blijven dus gewoon aanwezig in de game. Toch zal het even wennen worden aan de nieuwe naam.

Electronic Arts en FIFA hebben niet bekendgemaakt waarom ze uit elkaar gaan, maar vermoedelijk heeft FIFA's vraagprijs voor het gebruik van haar naam hiermee te maken. Voorheen kostte de samenwerking Electronic Arts een slordige vijfhonderd miljoen dollar per vier jaar. In oktober ging het verhaal al rond dat FIFA op zoek is naar het dubbele hiervan. Electronic Arts gaat hier dus niet in mee.

fifa 22