Colombia langs Uruguay naar Copa America-finale

In het Bank of America Stadium in Charlotte is woensdagavond de tweede halve finale gespeeld van de Copa America. Nadat Argentinië zich al voor de eindstrijd plaatste, namen Colombia en Uruguay het tegen elkaar op.

Colombia stond voor de tiende keer in de halve finales van de Copa America, maar schopte het slechts twee keer eerder tot de finale. Daar moest verandering in komen tegen Uruguay, dat het aantal titels deelt met Argentinië, hoewel ze in 2011 alweer voor het laatst wonnen en het daarvoor (1995) ook al even geleden was.

In de openingsfase was Colombia sterker, maar Uruguay nam de touwtjes in handen in het vervolg. Dat leidde echter nergens toe en niet lang voor rust was het Colombia dat de score opende: Jefferson Lerma kopte een corner binnen. De vreugde was deels van korte duur, want nog voor de rust kreeg de Colombiaan Daniel Muñoz oerdom rood: met een tackle was weinig mis, maar bij het weglopen elleboogde hij een Uruguayaanse speler op de borstkas.

Colombia moest het verder dus met een man minder doen en gaf hier en daar wel kansen weg. Uruguay liet ze echter liggen en ook invaller Luis Suarez kon de ban niet breken, waarna Colombia tot aan het einde stand wist te houden: 1-0 en Colombia mag het op gaan nemen tegen de Argentijnen.