Handbalsters zorgen met monsterscore op Kazachstan voor nieuw record

De Nederlandse handbalsters houden dankzij een ruime overwinning op Kazachstan zicht op de kwartfinale van het WK. In Spanje wonnen ze met maar liefst 61-15 en werkten ze goed aan het doelsaldo.

In de strijd om een plaats bij de eerste twee in de hoofdgroep moet Oranje concurrenten Noorwegen of Zweden voor blijven. Door het eerdere gelijkspel tegen Zweden lijkt doelsaldo de doorslag te gaan geven in deze poule en moest er vandaag aan het doelsaldo worden gewerkt tegen Kazachstan.

Bij rust stond het 27-9 in het voordeel van Oranje en was een grote score in de maak en in de tweede helft liep het nog beter bij het Nederlands handbalteam en werd de score uitgediept naar 61-15. Dat was voor Oranje de grootste uitslag ooit in de geschiedenis van het Nederlandse handbal. Bo van Wetering was topscorer aan Nederlandse kant met achttien treffers. Dione Housheer had met veertien doelpunten ook een groot aandeel in de ruime zege.

Zo blijft Oranje ongeslagen in Spanje en komt het op zeven punten. Met veel interesse gaat het Nederlands team kijken naar het duel van vanavond tussen groepsgenoten Zweden (vijf punten) en Noorwegen (zes). Op maandag neemt Nederland het zelf op tegen Noorwegen.