Hamilton: "Het voelt als mijn eerste overwinning"

Na twee ijzersterke inhaalraces dit weekend bij de Grand Prix van Brazilië kan Lewis Hamilton terugkijken op een ijzersterk raceweekend. Zaterdag reed de Brit van de 20e naar de 5e plek in de sprintkwalificatie en vandaag startte Hamilton op de tiende startplek en schreef na een enerverend duel met Max Verstappen de wedstrijd op zijn naam.

"Voorafgaand aan dit weekend had ik nooit gedacht dat we het gat zouden kunnen dichten zoals we vandaag gedaan hebben. Al deze dingen, het bleef ons maar tegenzitten. Maar hiermee laten we echt zien dat je nooit moet opgeven. Je moet blijven pushen, blijven vechten. Je mag de strijd nooit opgeven. Zo heb ik deze week echt benaderd en daar heb ik echt mijn motivatie uit gehaald", aldus Hamilton, zo lezen we op Motorosport.com.

De zwaarbevochte winst leverde de Britse wereldkampioen een gevoel op dat hij al even niet meer gevoeld had. "Het voelt als mijn eerste overwinning. Ik heb echt het gevoel dat ik al lange tijd niet meer heb gewonnen."

Met de overwinning van Hamilton en de derde plaats voor Valtteri Bottas pakte Mercedes F1 de koppositie om de constructeurstitel terug van Red Bull Racing. "Het team heeft het geweldig gedaan. Een geweldige prestatie ook van Valtteri om zoveel mogelijk punten te scoren", zo sprak de nummer twee in het WK-klassement enthousiast na de race.

De zwaarbevochte race in Brazilië was een hele bijzondere overwinning voor Hamilton met een historische context voor de Brit. "Ik was echt zo hard aan het pushen als ik kon. Met die laatste plek op de startgrid en vervolgens nog eens die gridstraf van vijf plaatsen denk ik echt dat dit mijn zwaarste weekend ooit was. Maar mijn vader herinnerde me aan een race in 2004, toen ik in de Formule 3 reed in Bahrein. Ik startte daar als laatste, finishte als tiende om vervolgens te winnen. Deze is dus voor mijn vader."